Basic General Knowledge and Questions and Answers – Set 4

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 4

Basic GK Set 4: We are creating here Basic General Knowledge Questions and Answers Section 4, here is set of total 10 basic gk questions with Answers that is most important for various competitive examination.


Q1. Where is situated Headquarter of IDFC Bank Ltd.?
A. Delhi
B. Uttar Pradesh
C. Goa
D. Mumbai

Show Answer
Answer: Mumbai

Q2. Entities participating in Gold monetization Scheme can earn up to ___ per cent interest rate on their idle gold.
A. 2.5
B. 3.5
C. 4.5
D. 5.0

Show Answer
Answer: 2.5

Q3. In order to encourage more young voters to take part in the political process, GOI has decided to celebrate January 25 every year as.
A. National Yoga Day
B. National Voters Day
C. National Dance Day
D. None of these

Show Answer
Answer: National Voters Day

Q4. Atal Pension Yojana (APY) scheme replaced the UPA government’s with
A. Udaan Yojna
B. Swavalamban Yojana
C. Ladli Yojna
D. None of these

Show Answer
Answer: Swavalamban Yojana

Q5. The Finance Ministry is planning to introduce a bill in the Budget session to give statutory status to ____ which will act as a regulator for micro finance institutions.
A. Dena Bank
B. Mudra Bank
C. Indian Bank
D. None of these

Show Answer
Answer: Mudra Bank

Q6. Riyal is currency of which country?
A. China
B. Pakistan
C. Iran
D. Saudi Arabia

Show Answer
Answer: Saudi Arabia

Q7. Rupay card Jandhan insurance cover
A. 1 Lakh
B. 2 Lakh
C. 3 Lakh
D. 4 Lakh

Show Answer
Answer: 1 Lakh

Q8. Batua app launched by which bank?
A. RBI
B. PNB
C. SBI
D. None of these

Show Answer
Answer: SBI

Q9. What is age limit for Partial withdrawal sukanya samriddi yojana?
A. 18 Years
B. 21 Years
C. 20 Years
D. 19 Years

Show Answer
Answer: 18 Years

Q10. Korba power plant situated in
A. Mumbai
B. Uttar Pradesh
C. Chhattisgarh
D. None of these

Show Answer
Answer: Chhattisgarh
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Preparation Also of : Famous Places GK Quiz | Famous Person GK | Physics GK Questions