Basic General Knowledge and Questions and Answers – Set 5

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 5

Basic GK Set 5: We are creating here Basic General Knowledge Questions and Answers Section 5, here is set of total 10 basic gk questions with Answers that is most important for various competitive examination.


Q1. Which of the following persons is former RBI governor?
A. Urjit Patel
B. YV Reddy
C. L. K. Jha
D. B. N. Adarkar

Show Answer
Answer: YV Reddy

Q2. What was the first Headquarters of Reserve Bank of India …?
A. Mumbai
B. Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Show Answer
Answer: Kolkata

Q3. The headquarters of the UNESCO is located in ?
A. Paris
B. Bern
C. Hague
D. Rome

Show Answer
Answer: Paris

Q4. Who is the union minister of sports?
A. Vijay Goel
B. Vijay Singh
C. Varun Gandhi
D. Rajyawardhan Singh

Show Answer
Answer: Vijay Goel

Q5. The currency of South Korea is ?
A. Yuan
B. Krona
C. Won
D. Yen

Show Answer
Answer: Won

Q6. Which of the following sports is Krishna Poonia associated ?
A. Shooting
B. Wrestling
C. Handball
D. Discuss throw

Show Answer
Answer: Discuss throw

Q7. The headquarters of the IMF is located in ?
A. Geneva
B. Vienna
C. Washington D.C.
D. Rome

Show Answer
Answer: Washington D.C.

Q8. The headquarters of the SAARC is located in ?
A. Lahore
B. new Delhi
C. Dhaka
D. Kathmandu

Show Answer
Answer: Kathmandu

Q9. The capital of Andaman and Nicobar island is ?
A. Silvassa
B. Kavaratti
C. Aizwal
D. Port

Show Answer
Answer: Port

Q10. The headquarters of the ASEAN is located in ?
A. Jakarta
B. Kathmandu
C. Vienna
D. Brussels

Show Answer
Answer: Jakarta
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Preparation Also of : Latest Awards and Honours Quiz | Indian Politics GK | Questions of History GK