Basic General Knowledge and Questions and Answers – Set 6

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 6

Basic GK Set 6: We are creating here Basic General Knowledge Questions and Answers Section 6, here is set of total 10 basic gk questions with Answers that is most important for various competitive examination.


Q1. Which of the following organizations is related to petroleum ?
A. SWAPO
B. FAO
C. OECD
D. UNDP

Show Answer
Answer: UNDP

Q2. First atomic power station of india was started at ?
A. Kalpakkam
B. Rana Pratap Sagar
C. Narora
D. Tarapur

Show Answer
Answer: Tarapur

Q3. What is the currency of Algeria ?
A. Dollar
B. Euro
C. Dinar
D. Naira

Show Answer
Answer: Dinar

Q4. The highest civilian award of India__________?
A. Padma shree
B. Bharat Rana
C. Padma Bhusan
D. Padma Vibhushan

Show Answer
Answer: Bharat Rana

Q5. Kempty Falls is in ______?
A. Tamil Nadu
B. Rajasthan
C. Uttarakhand
D. Punjab

Show Answer
Answer: Uttarakhand

Q6. Which of the following contributes the maximum earnings in Indian Railways?
A. Passenger Earning
B. Goods Traffic Earning
C. Sundry Earning
D. other coach earning

Show Answer
Answer: Goods Traffic Earning

Q7. On July 12, 1982, the ARDC was merged into ?
A. RBI
B. NABARD
C. EXIM Bank
D. SEBI

Show Answer
Answer: NABARD

Q8. Headquarters of International Civil Aviation Organization ________?
A. New York
B. Brussels
C. Rome
D. Montreal

Show Answer
Answer: Montreal

Q9. Which of the following is not associated with the united nations?
A. WHO
B. SAARC
C. ICAO
D. UNESCO

Show Answer
Answer: SAARC

Q10. Capital of Zimbabwe is ?
A. Harare
B. Caracus
C. Lusaka
D. Kampala

Show Answer
Answer: Harare
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Preparation Also of : GK Questions for SSC | Famous Organisation GK | Sports GK Questions