Books and Authors General Knowledge Questions and Answers – Section 1


Q1. Which of the following is written by Natwar Singh?
A. My Unforgettable Memories
B. Narendra Modi: A Political Biography
C. One Life is Not Enough
D. One Life is Not Enough

Show Answer
Answer: D

Q2. Who has written the book “Objective Railway Engineering-Track, Works & Others”?
A. M M Agarwal
B. Naina Lal Kidwai
C. Uma Lele
D. Jairam Ramesh

Show Answer
Answer: A

Q3. “Dark Star: The Loneliness of Being Rajesh Khanna” is a book written by
A. Jairam Ramesh
B. Gautam Chintamani
C. Teesta Setalvad
D. Tarun Vijay

Show Answer
Answer: B

Q4. “Final Test: Exit Sachin Tendulkar” was written by
A. Naina Lal Kidwai
B. Akhil Sharma
C. Dilip D’Souza
D. Uma Lele

Show Answer
Answer: C

Q5. Which of the following books has been written by Jhumpa Lahiri
A. Why I Assassinated Gandhi
B. The Lives of Others
C. Unaccustomed Earth
D. Black Tornado: The Three Sieges of Mumbai 26/11

Show Answer
Answer: C

Q6. Who wrote “God of Antarctica”?
A. SK Rath
B. Javier Moro
C. Rajdeep Sardesai
D. Yashwardhan Shukla (13 year old )

Show Answer
Answer: D

Q7. Who has written the book “Endurance: My Year in Space and Our Journey to Mars”?
A. Javier Moro
B. Sandeep Unnithan
C. Scott Kelly
D. Rajdeep Sardesai

Show Answer
Answer: C

Q8. Who wrote “A State in Denial – Pakistan’s Misguided and Dangerous Crusade”?
A. Saptarshi Sarkar
B. Twinkle Khanna
C. B G Verghese
D. Tarun Khanna

Show Answer
Answer: C

Q9. Which of the following books has been Tarun Vijay
A. Assassination of Rajiv Gandhi: An Inside Job?
B. And then One Day: A Memoir
C. Modi – Incredible emergence of a star (in Chinese language)
D. True Colours

Show Answer
Answer: C

Q10. Which of the following is written by Sebastian Ortiz
A. Untold Story of the Indian Public Sector
B. The Narrow Road to the Deep North
C. Ghosts of Calcutta
D. 50 years of man in space

Show Answer
Answer: C

Q11. Who wrote the “India 2020: A Vision for the New Millennium” book?
A. Prof Jagdish Bhagwati
B. Dr A P J Abdul Kalam & Dr Y S Rajan
C. I J Ahluwalia & M D Little
D. None of these

Show Answer
Answer: B. Dr A P J Abdul Kalam & Dr Y S Rajan-India 2020: A Vision for the New Millennium is a book, written by A P J Abdul Kalam, before his tenure as the President, and Mr. Yagnaswami Sundara Rajan.