Books and Authors General Knowledge Questions and Answers – Section 4

Q1. Who has written the book “Transcendence: My Spiritual Experiences with Pramukh Swamiji”?
A. Razack
B. Sameer Kochar
C. Sri Govind Pansare
D. Abdul Kalam

Show Answer
Answer: D

Q2. “Neither a Hawk nor a Dove” is a book written by
A. G. Ramachandran
B. PC Parakh
C. Khurshid M Kasuari
D. Mary Kom

Show Answer
Answer: C

Q3. “The Lives of Others” was written by
A. Richard Flanagan
B. Dr Indu Anand
C. Jaswant Singh
D. Neel Mukherjee

Show Answer
Answer: D

Q4. Who has written the book “Fragile Frontiers: The Secret History of Mumbai Terror Attacks”?
A. Jain Acharya Ratnasundersuri swarji Mahara
B. Pranab mukherjee
C. SK Rath
D. M M Agarwal

Show Answer
Answer: C

Q5. “To the Brink and Back: India’s 1991 Story” is a book written by
A. Dr Indu Anand
B. Professor J S Rajput
C. Sunil Gavaskar
D. Jairam Ramesh

Show Answer
Answer: D

Q6. Who wrote the “Scope of Happiness” book?
A. Vijayalakshmi Pandit
B. M O Mathai
C. Harsha Vardhan
D. Ashapurna Devi

Show Answer
Answer: A. Vijayalakshmi Pandit-Scope of Happiness is the book name and writtern by Vijaya Lakshmi Pandit.

Q7. Who is the author of the book “King of Dark Chamber”?
A. Rabindranath Tagore
B. Kalidas
C. H R Bhardwaj
D. Bhavabhuti

Show Answer
Answer: A. Rabindranath Tagore-Rabindranath Tagore was a Bengali polymath who reshaped Bengali literature and music.

Q8. Which of the following is NOT written by “Rabindra Nath Tagore”?
A. Gardener
B. Gitanjali
C. Gora
D. Yama

Show Answer
Answer: D. Yama-Mahadevi Varma was drew a number of illustrations for her poetic works like Hindi and Yama.

Q9. Who is the author of the book “Ram Charit Manas”?
A. Swami Dayanand
B. Tulsidas
C. Kalidas
D. Mahadevi Verma

Show Answer
Answer: B. Tulsidas-Ramcharitmanas, also spelt as Ramacharitamanasa, is an epic poem in Awadhi dialect of Hindi, composed by the 16th-century Indian bhakti poet Goswami Tulsidas.

Q10. Which of the following books has been written by “Mahadevi Verma”?
A. Yashodhara
B. Yajnaseni
C. Yama
D. None of these

Show Answer
Answer: C. Yama-Mahadevi Varma best known as an outstanding Hindi poet, and was a freedom fighter, woman’s activist and educationist from India.