Books and Authors

Books and Authors General Knowledge Questions and Answers – Section 5

Q1. “Black Tornado: The Three Sieges of Mumbai 26/11” is a book written by
A. Richard Flanagan
B. Jaswant Singh
C. Sandeep Unnithan
D. Dr U D Choubey

Show Answer
Answer: C

Q2. “And then One Day: A Memoir” was written by
A. Sebastian Ortiz
B. Nasiruddin Shah (Autobiography)
C. Khagesh Dev Burman
D. Abdul Kalam

Show Answer
Answer: B

Q3. “Complete Story of Indian Reforms: 2G, Power & Private Enterprise” was written by
A. Dr. Mool Chand Sharma
B. Pradeep Baijal
C. Pradeep Baijal
D. Twinkle Khanna

Show Answer
Answer: B

Q4. Who has written the book “True Colours”?
A. Adam Gilchrist
B. Mary Kom
C. Sachin Tendulkar and Boria Mazumder
D. Sadruddin Hashwani

Show Answer
Answer: A

Q5. Who wrote “Who was Shivaji ?”?
A. Abdul Kalam
B. Sri Govind Pansare
C. Jairam Ramesh
D. Teesta Setalvad

Show Answer
Answer: B

Q6. Which of the following books has been written by Dr U D Choubey
A. Lowland
B. Untold Story of the Indian Public Sector
C. Unaccustomed Earth
D. Interpreter of Maladies

Show Answer
Answer: B

Q7. Which of the following is written by Professor J S Rajput
A. Education of Muslims
B. Dark Star: The Loneliness of Being Rajesh Khanna
C. Final Test: Exit Sachin Tendulkar
D. A Bend in the River

Show Answer
Answer: A

Q8. “Crusader or Conspirator? Coalgate and other Truths” is a book written by
A. Natwar Singh
B. Sulman Rushdie
C. Andy Marino
D. PC Parakh

Show Answer
Answer: D

Q9. “Assassination of Rajiv Gandhi: An Inside Job?” is a book written by
A. Faraz Ahmad
B. Hussain Zaidi
C. Gautam Chintamani
D. Dilip D’Souza

Show Answer
Answer: A

Q10. “The Accidental Prime Minister: the making and unmaking of Manmohan Singh” was written by
Sadruddin Hashwani
Sachin Tendulkar and Boria Mazumder
Sanjaya Baru
Jhumpa Lahiri

Show Answer
Answer: C

Q11. Who has written the book “Unhappy India”?
A. Lala Lajpat Rai
B. R K Narayan
C. Mulk Raj Anand
D. V V Giri

Show Answer
Answer: A. Lala Lajpat Rai-Lala Lajpat Rai, was an Indian Punjabi author and politician who is chiefly remembered as a leader in the Indian Independence movement. He was popularly known as Punjab Kesari.
gksection
Gksection.com भारतीय प्रतियोगी परीक्षाओं के लिए एक शिक्षा का ऑनलाइन माध्यम है, जिसके जरिए आप आगामी प्रतियोगी परीक्षाओ की तैयारी कर सकते हो. जीके सेक्शन पोर्टल पर आप परीक्षा सम्बंधित हल किए हुए प्रश्नपत्र एवं सामन्य ज्ञान सम्बंधित सभी विषयों के सवाल और जवाव की जानकारियाँ हिंदी में पढ़ सकते हो, Gksection.com आपकी परीक्षाओं के लिए आपको महत्वपूर्ण परीक्षा सम्बंधित सामग्री एवं महत्वपूर्ण जानकारी प्राप्त कराता है.
https://www.gksection.com/