Books and Authors General Knowledge Questions and Answers – Section 6

Q1. “Truth Always Prevails” was written by
A. Sadruddin Hashwani
B. Dr Indu Anand
C. Jaswant Singh
D. Richard Flanagan

Show Answer
Answer: A

Q2. Who wrote “The Red Sari (On Sonia Gandhi)”?
A. Uma Lele
B. Akhil Sharma
C. Naina Lal Kidwai
D. Javier Moro

Show Answer
Answer: D

Q3. Who has written the book “The Culture Heritage of Trans Himalayas-Kinnaur”?
A. Sri Govind Pansare
B. Sameer Kochar
C. P S Nagi Loktus
D. Razack

Show Answer
Answer: C

Q4. Who has written the book “Food for All”?
A. Uma Lele
B. Mamata Banerjee
C. Subhash Chandra
D. Pranab mukherjee

Show Answer
Answer: A

Q5. Who wrote “Khushwantnama -The Lessons of My Life”?
A. Khushwant singh
B. Akhil Sharma
C. Naina Lal Kidwai
D. Uma Lele

Show Answer
Answer: A

Q6. Who wrote “Lal Bahadur Shastri: Lessons in Leadership”?
A. Uma Lele
B. Naina Lal Kidwai
C. Pavan Choudary
D. Jairam Ramesh

Show Answer
Answer: C

Q7. Who has written the book “Duroch ModiNomics”?
A. Jairam Ramesh
B. Uma Lele
C. Sameer Kochar
D. Prof Bhim Singh

Show Answer
Answer: C

Q8. Which of the following is written by Raghav Bahal
A. My country My Life
B. Super Economies
C. Khushwantnama -The Lessons of My Life
D. Syntheism – Creating God in The Internet Age

Show Answer
Answer: B

Q9. Which of the following is written by G. Ramachandran
A. Walking With Giants
B. Walking With Giants
C. Unbreakable (Autobiography of Mary Kom)
D. Playing It My Way

Show Answer
Answer: A

Q10. “Rationalised Roman for Kashmiri” is a book written by
A. Mamata Banerjee
B. Dr R L Bhat
C. Dr R L Bhat
D. Carlotta Gall

Show Answer
Answer: B