Books and Authors General Knowledge Questions and Answers – Section 7


Q1. “Syntheism – Creating God in The Internet Age” was written by
A. Daman Singh
B. Alexander Bard
C. Pavan Choudary
D. Sanjaya Baru

Show Answer
Answer: B

Q2. Which of the following books has been written by Javier Moro
A. Education of Muslims
B. The Red Sari
C. Runs in Ruins
D. Akbar – The Aesthete

Show Answer
Answer: B

Q3. Who has written the book “The Kumbh Mela: Mapping the Ephemeral Megacity”?
A. Apj Abdul Kalam
B. Scott Kelly
C. Tarun Khanna
D. Vani Mahesh and Shinie Antony

Show Answer
Answer: C

Q4. Who has written the book “Indian Parliamentary Diplomacy”?
A. Dr R L Bhat
B. Meira Kumar
C. Carlotta Gall
D. Daman Singh

Show Answer
Answer: B

Q5. “Enoch, I am a British Indian” is a book written by
A. Mary Kom
B. Sarinder Joshua
C. Sachin Tendulkar and Boria Mazumder
D. Sadruddin Hashwani

Show Answer
Answer: B

Q6. “50 years of man in space” was written by
A. Rajdeep Sardesai
B. Garik Israelien, Brian May and David J Eicher
C. SK Rath
D. Arunima Sinha

Show Answer
Answer: B

Q7. Who wrote “Sourav Ganguly: Cricket, Captaincy and Controversy”?
A. Prof Bhim Singh
B. Jairam Ramesh
C. Saptarshi Sarkar
D. Dr. Mool Chand Sharma

Show Answer
Answer: C

Q8. Who has written the book “Mrs Funny Bones”?
A. Twinkle Khanna
B. B G Verghese
C. Scott Kelly
D. Apj Abdul Kalam

Show Answer
Answer: A

Q9. Who has written the book “My country My Life”?
A. G. Ramachandran
B. Sanjaya Baru
C. PC Parakh
D. L K Advani

Show Answer
Answer: D

Q10. Who wrote “Green Signals: Ecology, Growth, and Democracy in India”?
A. Saptarshi Sarkar
B. Twinkle Khanna
C. Jairam Ramesh
D. Tarun Khanna

Show Answer
Answer: C

Q11. The book “My Life and Times” was written by?
A. Ravi Shankar
B. J P Narayan
C. D R Bendre
D. V V Giri

Show Answer
Answer: D. V V Giri-Varahagiri Venkata Giri commonly known as V. V. Giri, was the fourth President of the Republic of India from 24 August 1969 to 24 August 1974.