Books and Authors General Knowledge Questions and Answers – Section 8

Q1. Which of the following is written by Richard Flanagan
A. The Narrow Road to the Deep North
B. Kiran Bedi — Kaise Bani Top Cop
C. Flood of Fire
D. Family Life

Show Answer
Answer: A

Q2. “Two Year Eight Months and Twenty –Eight Night” was written by
A. Scott Kelly
B. Kartar Lalvani
C. B G Verghese
D. Salman Rushddi

Show Answer
Answer: D

Q3. Who has written the book “Joseph Anton (Autobiography)”?
A. Meira Kumar
B. Sulman Rushdie
C. Raghav Bahal
D. Poonam Surie

Show Answer
Answer: B

Q4. Who has written the book “Akbar – The Aesthete”?
A. Dr Indu Anand
B. M M Agarwal
C. Shatrughan Sinha
D. Bilal Siddiqui & Emraan Hashmi

Show Answer
Answer: A

Q5. “MARU BHARAT SARU BHARAT“ (My India Noble India)” was written by
A. Mamata Banerjee
B. Jain Acharya Ratnasundersuri swarji Mahara
C. Subhash Chandra
D. Pranab mukherjee

Show Answer
Answer: B

Q6. “India at Risk” was written by
A. Dilip D’Souza
B. Gautam Chintamani
C. Jaswant Singh
D. Rajdeep Sardesai

Show Answer
Answer: C

Q7. Which of the following is written by Arunima Sinha
A. Sourav Ganguly: Cricket, Captaincy and Controversy
B. Complete Story of Indian Reforms: 2G, Power & Private Enterprise
C. Mrs Funny Bones
D. Born Again on the Mountain

Show Answer
Answer: D

Q8. Who wrote “Interpreter of Maladies”?
A. Jhumpa Lahiri
B. Arunima Sinha
C. Kiran Bedi
D. Amitav Ghosh

Show Answer
Answer: A

Q9. Who has written the book “Lowland”?
A. PC Parakh
B. Sanjaya Baru
C. Jhumpa Lahiri
D. G. Ramachandran

Show Answer
Answer: C

Q10. Which of the following books has been written by Sachin Tendulkar and Boria Mazumder
A. The Red Sari (On Sonia Gandhi)
B. Playing It My Way
C. Dramatic Decade: The Indira Gandhi Years – Pranab Mukherjee 2014: The Election That Changed India
D. Fragile Frontiers: The Secret History of Mumbai Terror Attacks

Show Answer
Answer: B

Q11. A “Prem Pachisi” is a book written by
A. Prem Chand
B. Madhu Dandavate
C. Kalhana
D. Karan Singh

Show Answer
Answer: A. Prem Chand-Premchand, better known as Munshi Premchand, Munshi being an honorary prefix, was an Indian writer famous for his modern Hindustani literature.