Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 16


Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 16

Computer GK Set 016: We are creating here Computer General Knowledge (GK) Questions and Answers Sec. 16, here is set of total 16 computer science gk questions with Answers that is most important for various competitive examination.


Q1. What is required when more than one person uses a central computer at the same time?
A. Light pen
B. Mouse
C. Digitizer
D. Terminal

Show Answer
Answer: Terminal

Q2. Which of the following is the first computer to use Stored Program Concept?
A. UNIVAC
B. ENIAC
C. EDSAC
D. None of above

Show Answer
Answer: EDSAC

Q3. The term gigabyte refers to
A. 1024 bytes
B. 1024 kilobytes
C. 1024 megabytes
D. 1024 gigabyte

Show Answer
Answer: 1024 megabytes

Q4. in which year was UK’s premier computing event called ?The which computer? started?
A. 1980
B. 1985
C. 1986
D. 1987

Show Answer
Answer: 1980

Q5. Once you load the suitable program and provide required data, computer does not need human intervention. This feature is known as
A. Accuracy
B. Reliability
C. Versatility
D. Automatic

Show Answer
Answer: Automatic

Q6. What is a brand?
A. The name of companies that made computers
B. The name of product a company gives to identify its product in market
C. A name of class to indicate all similar products from different companies
D. All of above

Show Answer
Answer: The name of product a company gives to identify its product in market

Q7. Machine language is
A. Machine dependent
B. Difficult to program
C. Error prone
D. All of above

Show Answer
Answer: All of above

Q8. A byte consists of
A. One bit
B. Four bits
C. Eight bits
D. Sixteen bits

Show Answer
Answer: Eight bits

Q9. Modern Computers are very reliable but they are not
A. Fast
B. Powerful
C. Infallible
D. Cheap

Show Answer
Answer: Infallible

Q10. What is the year when Babbage conceived Analytical engine
A. 1642
B. 1837
C. 1880
D. 1850

Show Answer
Answer: 1837

Preparation Also of : General Knowledge MCQ | Basic GK for Exam | Hindi GK for SSC


Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 16

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 16 Computer GK Set 016: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 15

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 15 Computer GK Set 15: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 14

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 14 Computer GK Set 14: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 13

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 13 Computer GK Set 13: We ...
Read More

Computer Science General Knowledge Questions and Answers – Section 12

Q1. Abacus was the first A. electronic computer B. mechanical computer C. electronic calculator D. mechanical calculator Answer: mechanical calculator ...
Read More

Computer Science General Knowledge Questions and Answers – Section 11

Q1. Which of the following produces the best quality graphics reproduction? A. Laser printer B. Ink jet printer C. Plotter ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 10

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 10 Computer GK Set 010: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 9

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 9 Computer GK Set 09: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 8

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 8 Computer GK Set 08: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 7

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 7 Computer GK Set 07: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 6

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 6 Computer GK Set 06: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 5

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 5 Computer GK Set 05: We ...
Read More