Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 6

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 6

Computer GK Set 06: We are creating here Computer General Knowledge (GK) Questions and Answers Sec. 6, here is set of total 10 computer science gk questions with Answers that is most important for various competitive examination.


Q1. Which function key is used to repeat the last action in MS Word?
A. F3
B. F4
C. F5
D. F6

Show Answer
Answer: F4

Q2. Trasistor was first used in which generation?
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Show Answer
Answer: Second

Q3. ………. layers of OSI reference model provide the service of error detection and control to the highest layer –
A. Session
B. Presentation
C. Application
D. Data Link

Show Answer
Answer: Data Link

Q4. Which of the following decimal number is equivalent to four binary digits ‘0010’?
A. 3
B. 4
C. 2
D. 5

Show Answer
Answer: 2

Q5. Main memory of computer is –
A. External
B. Internal
C. Auxiliary
D. Both 1 and 2

Show Answer
Answer: Internal

Q6. Which of the following is the extension file name of Text Files?
A. .wma
B. .vob
C. .mpa
D. wpd

Show Answer
Answer: wpd

Q7. Which menu is selected to cut, copy and paste in a Word file?
A. Tool
B. Help
C. View
D. Edit

Show Answer
Answer: Edit

Q8. Time sharing and remote processing was introduced in which generation of computer?
A. Third
B. Second
C. First
D. Fourth

Show Answer
Answer: Third

Q9. What does ‘WAP’ stand for?
A. Wide Area Procotol
B. Wireless Area Procotol
C. Wireless Application Procotol
D. Window Application Procotol

Show Answer
Answer: Wireless Application Procotol

Q10. What is called the software that allows users to surf the interest?
A. Search engine
B. Operating system
C. Web site
D. Web browser

Show Answer
Answer: Web browser

Preparation Also of : Biology GK Questions | Physics GK for Exam | Exam Preparation Test


Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 16

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 16 Computer GK Set 016: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 15

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 15 Computer GK Set 15: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 14

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 14 Computer GK Set 14: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 13

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 13 Computer GK Set 13: We ...
Read More

Computer Science General Knowledge Questions and Answers – Section 12

Q1. Abacus was the first A. electronic computer B. mechanical computer C. electronic calculator D. mechanical calculator Answer: mechanical calculator ...
Read More

Computer Science General Knowledge Questions and Answers – Section 11

Q1. Which of the following produces the best quality graphics reproduction? A. Laser printer B. Ink jet printer C. Plotter ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 10

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 10 Computer GK Set 010: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 9

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 9 Computer GK Set 09: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 8

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 8 Computer GK Set 08: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 7

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 7 Computer GK Set 07: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 6

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 6 Computer GK Set 06: We ...
Read More

Computer General Knowledge – (GK) Questions and Answers – Set 5

Here you can preparation for Basic General Knowledge Questions and Answers of – Set 5 Computer GK Set 05: We ...
Read More