Current Affairs August 21 2017 Questions and Answers

August 21 2017 Current Affairs Questions and Answers with an Explanation

Q1. Which city is hosting the 8th World Renewable Energy Technology Congress?
A. New Delhi
B. Guwahati
C. Pune
D. Bhopal

Show Answer
Answer: A – New Delhi

Q2. Every year 20th August is celebrated as __________.
A. Anti Nuclear Day
B. World Mosquito Day
C. Nagasaki Day
D. World Senior Citizen’s Day

Show Answer
Answer: B – World Mosquito Day

Q3. As per the Agricultural Marketing and Farmer Friendly Reforms Index which among the following states is ranked first –
A. Rajasthan
B. Gujarat
C. Maharashtra
D. Madhya Pradesh

Show Answer
Answer: C – Maharashtra

Q4. Who reviewed the progress of Soil Health Cards Scheme & Fsasal Bima Yojana recently?
A. Shri Arun Jaitley
B. Shri Raj Kumar
C. Shri Ram Kumar
D. Shri Narendra Modi

Show Answer
Answer: D – Shri Narendra Modi

Q5. Which insurance Company joined with the Union Bank for Insurance Deals recently?
A. SBI General Insurance
B. HDFC General Insurance
C. Bajaj Allianz General Insurance
D. Kotak Mahindra Life Insurance

Show Answer
Answer: C – Bajaj Allianz General Insurance

Q6. Ferry Services has been launched between which two countries?
A. England and USA
B. Spain and Portugal
C. North Korea and Russia
D. Canada and Europe

Show Answer
Answer: C – North Korea and Russia

Q7. Nasa’s tracking and data relay satellite is called by which letter of the alphabet?
A. A
B. M
C. K
D. J

Show Answer
Answer: B – M

Q8. Which Public Sector bank accounts for maximum bad loans?
A. ICCI
B. PNB
C. SBI
D. HDFC

Show Answer
Answer: C – SBI

Q9. Which country has appointed the career diplomat Nikolay Kudashev as new ambassador to India?
A. China
B. Russia
C. Japan
D. Germany

Show Answer
Answer: B – Russia