Current Affairs August 25 2017 Questions and Answers

August 25 2017 Current Affairs Questions and Answers with an Explanation

Q1. Which network wins DigitAnalysis’ award for best Wi-Fi services in North India?
A. Jio
B. TATA Docomo
C. Idea
D. Vodafone

Show Answer
Answer: B. TATA Docomo

Q2. Which former RBI governor has authored the book “I Do What I Do”?
A. Rahguram Rajan
B. Duvvuri Subbarao
C. Manmohan Singh
D. Amitav Ghosh

Show Answer
Answer: A. Rahguram Rajan

Q3. Rajeev Bansal has been appointed as CEO of which state owned firm?
A. GAIL
B. Air India
C. Railway Board
D. IOC

Show Answer
Answer: B. Air India

Q4. In which district of Jammu and Kashmir will the govt build first-of-its-kind Eco-Park?
A. Kulgam
B. Kupwara
C. Rajouri
D. Shopian

Show Answer
Answer: C. Rajouri

Q5. Recently which state government has launches Rooftop Solar Project?
A. Assam
B. Odisha
C. Jammu & Kashmir
D. Sikkim

Show Answer
Answer: B. Odisha

Q6. The central government has raised the creamy layer ceiling from Rs ___ lakh per annum to Rs ___ lakh per annum.
A. 5, 7
B. 6, 8
C. 4, 6
D. 7, 9

Show Answer
Answer: B. 6, 8

Q7. Who has been selected for the Screen Actors Guild Life Achievement Award for year 2017?
A. Dwayne Johnson
B. Vin Diesel
C. Adam Sandler
D. Morgan Freeman

Show Answer
Answer: C. Adam Sandler

Q8. Who among the following Indians is not featured in LinkedIn 2017 power profiles list?
A. Shashi Tharoor
B. Kailash Satyarthi
C. Priyanka Chopra
D. Aishwarya Rai

Show Answer
Answer: D. Aishwarya Rai