Current Affairs August 26 2017 Questions and Answers

August 26 2017 Current Affairs Questions and Answers with an Explanation

Q1. PM Modi recently announced a relief fund for which state?
A. Bihar
B. Uttar Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. Madhya Pradesh

Show Answer
Answer: A. Bihar

Q2. DHFL Pramerica Life Insurance Company and this bank has tie up for bancassurance.
A. Dhanlaxmi Bank
B. Oriental Bank
C. Laxmi Vilas Bank
D. Tamilnad Mercantile Bank

Show Answer
Answer: A. Dhanlaxmi Bank

Q3. Recently which state government launches 181 helpline for distressed women?
A. Karnataka
B. Jharkhand
C. Telangana
D. Maharashtra

Show Answer
Answer: C. Telangana

Q4. Which RBI committee has recently recommended that banks should link home loan rates to repo rate?
A. Viral Acharya
B. Tarun Ramadorai
C. H R Khan
D. Amitav Ghosh

Show Answer
Answer: B. Tarun Ramadorai

Q5. Sebastian Vettel on August 26, 2017 signed a three year contract with ______.
A. Aston Martin
B. Mercedes
C. Ferrari
D. Buggati

Show Answer
Answer: C. Ferrari

Q6. An Indian student named ____ has developed a Nano Missile for Indian Army.
A. Shobhana kamineni
B. Ashok mathur
C. Dacharla Panduranga rohith
D. Mahesh Kumar

Show Answer
Answer: C. Dacharla Panduranga rohith

Q7. Who among the following won the women’s singles title of the US Open Grand Prix Gold badminton recently?
A. Michelle Li
B. Li Xuerui
C. Nozomi Okuhara
D. Aya Ohori

Show Answer
Answer: D. Aya Ohori

Q8. India and which country have signed 11 pacts in June 2017 following the PM’s visit to this nation?
A. Italy
B. Spain
C. Portugal
D. Germany

Show Answer
Answer: C. Portugal