Current Affairs August 28 2017 Questions and Answers

August 28 2017 Current Affairs Questions and Answers with an Explanation

Q1. Who has won 2017 Formulae 1 Belgian Grand Prix tournament?
A. Daniel Ricciardo
B. Lewis Hamilton
C. Sebastian Vettel
D. Max Verstappen

Show Answer
Answer: B. Lewis Hamilton

Q2. Which union minister hands over LRSAM to Indian Navy recently ?
A. Shri Suresh Prabhu
B. Shri Arun Jaitley
C. Shri Nitin Gadkari
D. Smt Smriti Irani

Show Answer
Answer: B. Shri Arun Jaitley

Q3. The first edition of Grameen Khel Mahotsav will kick-start from which city?
A. Ahmedabad
B. Pune
C. Lucknow
D. New Delhi

Show Answer
Answer: C. New Delhi

Q4. Who won the World Badminton Championships 2017 in men’s category?
A. Lin Dan
B. Viktor Axelsen
C. Peter Gade
D. Chou Tien-chen

Show Answer
Answer: B. Viktor Axelsen

Q5. Who has won silver medal at World Badminton Championship 2017?
A. PV Sindhu
B. Sai Praneet
C. P Kshyap
D. Saina Nehwal

Show Answer
Answer: A. PV Sindhu

Q6. The National Mineral Policy, 2008 is headed by _______
A. Gottipati Brahmaiah
B. Nedurumalli Janardhana Reddy
C. K. Rajeswara Rao
D. Sri Prakasa

Show Answer
Answer: C. K. Rajeswara Rao

Q7. Which vegetation found on rocks and trees could be a low cost way to monitor urban pollution?
A. Algae
B. Mosses
C. Lichen
D. Both b and c

Show Answer
Answer: B. Mosses

Q8. Who has been conferred with the UEFA player of the year award?
A. Lionel Messi
B. Cristiano Ronaldo
C. Phillip Lahm
D. Christiano Rhonaldino

Show Answer
Answer: B. Cristiano Ronaldo