03 October 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. The crossing point Kawrpuichhuah post is located in which of the following state of India?
A. Meghalaya
B. Mizoram
C. Tripura
D. Nagaland

Show Answer
Answer: Mizoram

Q2. The Union Environment Ministry has notified the new Wetland (Conservation and Management) Rules 2017. The rules were first passed in _____.
A. 2010
B. 2011
C. 2012
D. 2014

Show Answer
Answer: 2010

Q3. Which country to host the 6th edition of World Government Summit (WGS)?
A. Israel
B. United States
C. UAE
D. India

Show Answer
Answer: UAE

Q4. Which ministry was awarded as the best department for its contribution during ‘Swachhta Pakhwada’, in New Delhi?
A. Ministry of Culture, Environment, Forest and Climate Change
B. Ministry of Housing, Urban Affairs
C. Ministry of Home Affairs
D. Ministry of Health & Family Welfare

Show Answer
Answer: Ministry of Health & Family Welfare

Q5. Who among the following tops the Forbes’ top 10 highest paid male actors’ list?
A. Jackey Chain
B. Mark Wahlberg
C. Robert Downey
D. Tom Cruise

Show Answer
Answer: Mark Wahlberg

Q6. Who of the following has/have won the Nobel Prize in Physiology or Medicine 2017?
A. Jeffrey C. Hall
B. Michael Rosbash
C. Michael W. Young
D. All of the above

Show Answer
Answer: All of the above

Q7. Who won Sixth Title in a Row at National Motorcycle Racing ?
A. Shriram
B. Srikanth
C. Naresh Iyer
D. Jagan

Show Answer
Answer: Jagan

Q8. India for the first time will be conducting a joint tiger census in November 2017 along with which nation?
A. Bangladesh
B. Nepal
C. China
D. Bhutan

Show Answer
Answer: Nepal