06 October 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. Which of the following launched Hindi Twitter account for U-17 Word Cup?
A. UEFA (Union of European Football Associations)
B. OFC – Oceania Football Confederation
C. AFC – Asian Football Confederation
D. FIFA – International Federation of Football Association

Show Answer
Answer: International Federation of Football Association (FIFA)

Q2. India has signed an agreement with which of the following country on bilateral consulations?
A. Kenya
B. Tunisia
C. Morocco
D. Dijibouti

Show Answer
Answer: Dijibouti

Q3. Embryo transfer technology is part of which national mission in 2017?
A. National Mission on Agricultural Productivity
B. National Mission on Cattle Productivity
C. National Mission on Bovine Productivity
D. National Mission on Family Planning

Show Answer
Answer: National Mission on Bovine Productivity

Q4. Who got Anna Politkovskaya Award 2017?
A. Baba Aamte
B. Gauri Lankesh
C. Arnab Goswami
D. Nikhi Wagle

Show Answer
Answer: Gauri Lankesh

Q5. Which state Chief minister flags-off Cancer detection ambulance to cure patients free-of-cost?
A. Karnataka
B. New Delhi
C. Kerala
D. Chhattisgarh

Show Answer
Answer: Chhattisgarh

Q6. Which telecom company going to merge with Tigo?
A. Idea
B. Jio
C. Vodafone
D. Bharati Airtel

Show Answer
Answer: Bharati Airtel

Q7. India’s first-ever Industrial Training Institute for the Divyangans will come up in which state?
A. Mizoram
B. Uttar Pradesh
C. Assam
D. Kerala

Show Answer
Answer: Assam

Q8. Pooja Kadian is associated with which sports?
A. Hockey
B. Wushu
C. Boxing
D. Swimming

Show Answer
Answer: Wushu