18 October 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC


Q1. Who won Recognised With Philanthropy Award recently ?
A. Vijay Prakash
B. Nithin Kumar
C. Alex Raju
D. Sunil Kumar

Show Answer
Answer: Alex Raju

Q2. International Day for the Eradication of Poverty (IDEP) is observed on which date?
A. October 18
B. October 17
C. October 16
D. October 19

Show Answer
Answer: October 17

Q3. Mahindra & Mahindra has launched which programme to empower women working in the agriculture sector by promoting efficient and ergonomic farm tools and equipment?
A. Sahayak
B. Prerna
C. Sahyog
D. Chhavi

Show Answer
Answer: Prerna

Q4. Who has won the 2017 Man Booker Prize?
A. Sebastian Barry
B. Zadie Smith
C. George Saunders
D. Colin Thubron

Show Answer
Answer: George Saunders

Q5. Aircraft TU142M is which country aircraft?
A. Japan
B. America
C. China
D. Russia

Show Answer
Answer: Russia

Q6. Beyond The Dreamgirl” has been written by ______.
A. Jai Narain Prasad Nishad
B. Mukherjee Ram Kamal
C. Robin Singh
D. Gopaldas Neeraj

Show Answer
Answer: Mukherjee Ram Kamal

Q7. Punyaslok Dasgupta who passed away on October 16, 2017 was a _________.
A. Journalist
B. Sportsperson
C. Poet
D. Businessman

Show Answer
Answer: Businessman

Q8. Which online campaign is the Ministry of Women and Child development initiating to end gender bias?
A. #IamThatWoman
B. Beti Bachao Beti Padhao
C. #UshaKiran
D. Jyoti

Show Answer
Answer: #IamThatWoman

Q9. On which day marks the International Day for the Eradication of Poverty
A. 17 October
B. 18 October
C. 19 October
D. 20 October

Show Answer
Answer: 17 October

Q10. China Communist Party’s conclave is being held in ___.
A. Shanghai
B. Beijing
C. Xiamen
D. Gwongzu

Show Answer
Answer: Beijing

Q11. Blockchain Banking Network is launched by which company to speed up Cross-border Payments
A. Samsung
B. Microsoft
C. Nokia
D. IBM

Show Answer
Answer: IBM