21 October 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. Who launched excel-based offline tool to file initial GSTR-3B Returns ?
A. MTS India
B. Telenor India
C. Tata Teleservices
D. Goods and Services Tax Network (GSTN)

Show Answer
Answer: Goods and Services Tax Network (GSTN)

Q2. World Statistics Day is Observed on which date every year?
A. 19 October
B. 20 October
C. 21 October
D. 22 October

Show Answer
Answer: 20 October

Q3. Kamle has been named the 23rd district of which of the following states?
A. Tripura
B. Arunachal Pradesh
C. Assam
D. Meghalaya

Show Answer
Answer: Arunachal Pradesh

Q4. Which German city did the US Troops capture during the World War II?
A. Hamburg
B. Berlin
C. Aachen
D. Stuttgart

Show Answer
Answer: Aachen

Q5. Which City to get 2 new Sewage Treatment plants before March for Clean Ganga Process?
A. Chennai
B. Mumbai
C. Patna
D. Varanasi

Show Answer
Answer: Varanasi

Q6. Who has been launched projects in Kedarnath recently?
A. Shri Naresh Iyer
B. Shri Ramesh Gupta
C. Shri Narendra Modi
D. Shri Arun Jaitley

Show Answer
Answer: Shri Narendra Modi

Q7. What is the name of the missile developed by south kore for destroying North Korea’s underground Military facilities and command Centres?
A. Gwangmyeongseong-4
B. Gwangmyeongseong-1
C. Hyunmoo- IV
D. Pukkuksong-1

Show Answer
Answer: Hyunmoo- IV

Q8. 1st phase of PNG supply system is inaugurated by Which minister in Bhubaneswar
A. Arun Jaitley
B. Dharmendra Pradhan
C. Naresh Iyer
D. Vijay Prasad

Show Answer
Answer: Dharmendra Pradhan

Q9. Who was appointed as the Lokayukta of Madhya Pradesh recently?
A. PP Naolekar
B. UC Maheshwari
C. Naresh Kumar Gupta
D. Rishi Malik

Show Answer
Answer: Naresh Kumar Gupta