22 October 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. Indian skipper Virat Kohli has become the top run-scorer at the 200 ODI-mark, after taking the field against
A. Australia
B. New Zealand
C. Zimbabwe
D. England

Show Answer
Answer: New Zealand

Q2. American William J. Lombardy who has passed away recently belonged to which of the following sports?
A. Golf
B. Football
C. Chess
D. Tennis

Show Answer
Answer: Chess

Q3. As per a new directive by the Indian Railways on October 20, 201 7, will run faster from November.
A. 500
B. 400
C. 300
D. 200

Show Answer
Answer: 500

Q4. Which Indian-American personality has won the 2017 Discovery Education 3M Young Scientist Challenge?
A. Mrinali Kesavadas
B. Rohit Mital
C. Gitanjali Rao
D. Deepika Kurup

Show Answer
Answer: Gitanjali Rao

Q5. What is the name of the Indian-origin teenager who become UK’s youngest millionaire?
A. Kavita Shukla
B. Arjun Rai
C. Farrhad Acidwala
D. Akshay Ruparelia

Show Answer
Answer: Akshay Ruparelia

Q6. How many major ports does India have?
A. 10
B. 12
C. 15
D. 17

Show Answer
Answer: 12

Q7. Bhavantar Bhugtan Yojana is launched by which of the following states?
A. Odisha
B. Uttar Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Karnataka

Show Answer
Answer: Madhya Pradesh

Q8. Hirasar Greenfield Airport Project in __________ gets Green Clearance
A. Mumbai
B. Chennai
C. Gujarat
D. Kolkata

Show Answer
Answer: Gujarat