23 October 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. Alka Yagnik and Udit Narayan was conferred with __________.
A. Academy Honorary Awards
B. National Lata Mangeshkar Award
C. 34th Academy Awards
D. Paul Hamlyn Foundation Awards

Show Answer
Answer: National Lata Mangeshkar Award

Q2. Which country did India resolve to fight common challenge of terrorism together ?
A. Iran
B. Pakistan
C. Bangladesh
D. Nepal

Show Answer
Answer: Bangladesh

Q3. Which former AC Milan football star has been elected mayor of Tbilisi?
A. Guram Kashia
B. Kakha Kalazde
C. Jaba Kankava
D. Girogi Loria

Show Answer
Answer: Kakha Kalazde

Q4. In October 2017, World Health Organization cancelled the appointment of whom as its goodwill ambassador who was appointed a few days back his termination?
A. Amitabh Bachchan
B. Robert Mugabe
C. Lilly Singh
D. Priyanka Chopra

Show Answer
Answer: Robert Mugabe

Q5. PM Modi inaugurates Ro-Ro ferry service in?
A. Maharastra
B. Punjab
C. West Bengal
D. Gujarat

Show Answer
Answer: Gujarat

Q6. The foundation stone for the TU 142M aircraft museum laid in which place?
A. Bhubaneswar
B. Nashik
C. Visakhapatnam
D. Kochi

Show Answer
Answer: Visakhapatnam

Q7. Where is the headquarters of African Development Bank situated?
A. Praia, Cape Verde
B. Abidjan, Cote d’Ivoire
C. Jacinda Ardern
D. Rabat, Morocco

Show Answer
Answer: Abidjan, Cote d’Ivoire

Q8. Which country’s team has won the 2017 Men’s Hockey Asia Cup tournament?
A. Bangladesh
B. India
C. South Korea
D. Malaysia

Show Answer
Answer: India

Q9. Which country according to a recently released study has come second in the individual list of nations, where people are most at risk of succumbing to pollution-related diseases?
A. China
B. India
C. USA
D. Russia

Show Answer
Answer: China