24 October 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC


Q1. Which day is observed on 24th October across the world ?
A. International day for Women
B. National Health day
C. United Nations Day
D. International day of the girl Child

Show Answer
Answer: United Nations Day

Q2. Who won the 2017 Macau Open golf tournament?
A. Anirban Lahiri
B. Gaganjeet Bhullar
C. Jyoti Randhawa
D. Gaurav Ghei

Show Answer
Answer: Gaganjeet Bhullar

Q3. Which city will host the CFSI’s International Children’s Film Festival?
A. Madurai
B. Kochi
C. Hyderabad
D. Chennai

Show Answer
Answer: Hyderabad

Q4. Which state election department has entered the Limca Book of Records for formation of biggest human logo?
A. Rajasthan
B. Gujarat
C. Himachal Pradesh
D. Meghalaya

Show Answer
Answer: Meghalaya

Q5. Which person has won the Best FIFA Men’s Player Award-
A. Suresh Sethi
B. Jitu Rai and Heena Sidhu
C. Cristiano Ronaldo
D. None of these

Show Answer
Answer: Cristiano Ronaldo

Q6. Myanmar is set to launch its own satellite system. What is the name of this satellite?
A. Myanmar Sat-1
B. Myanmar Sat-3
C. Myanmar Sat-4
D. Myanmar Sat-2

Show Answer
Answer: MyanmarSat-2

Q7. Who was chosen for the prestigious for Padma Prabha Puraskaram?
A. CR Verma
B. Joseph Andrews
C. Umesh Reddy
D. Prabha Varma

Show Answer
Answer: Prabha Varma

Q8. India’s first Pradhan Mantri Kaushal Kendra (PMKK) for Skilling in Smart Cities has been launched in which of the following cities?
A. Kolkata
B. Pune
C. New Delhi
D. Bangalore

Show Answer
Answer: New Delhi