27 October 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. The “3rd Global Investors” India forum held in which state?
A. Rajasthan
B. New Delhi
C. Gujarat
D. Goa

Show Answer
Answer: New Delhi

Q2. Which country has been ranked as the top country to offer world’s most powerful passport, According to the Passport Index?
A. Singapore
B. India
C. China
D. Hong Kong

Show Answer
Answer: Singapore

Q3. Who presented Letters of Intent to Seven Shortlisted Companies Under ‘Adopt A Heritage Scheme’ At Closing Ceremony of Paryatan Parv?
A. Shri Prakash Javedakar
B. Shri Suresh Prabhu
C. Shri Arun Jaitley
D. Shri Narayana Swamy

Show Answer
Answer: Shri Arun Jaitley

Q4. This country introduces World’s first track-less train.
A. US
B. UK
C. China
D. Norway

Show Answer
Answer: China

Q5. Who has been honoured with the Hridaynath Mangeshkar Award 2017?
A. Vishwanathan Anand
B. Javed Akhtar
C. AR Rahman
D. Sulochana Tai

Show Answer
Answer: Javed Akhtar

Q6. Who is the ambassador of Delhi Olympic Games to be held in December 2017?
A. Jacinda Ardern
B. Suresh Kalmaadi
C. Yogeshwar Dutt
D. Utpal Kumar Singh

Show Answer
Answer: Yogeshwar Dutt

Q7. The 2018 World Rally Championship (WRC. will be held in which country?
A. Greece
B. Georgia
C. Turkey
D. Syria

Show Answer
Answer: Turkey

Q8. Who is Himachal Pradesh first chief minister?
A. Thakur Ram Lal
B. Virbhadra Singh
C. Yashwant Singh Parmar
D. Prem Kumar Dhumal

Show Answer
Answer: Yashwant Singh Parmar