31 October 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. Who has won the 2017 Swiss Indoors men’s singles tennis tournament?
A. Roberto Bautista Agut
B. Roger Federer
C. David Goffin
D. Juan Martin del Potro

Show Answer
Answer: Roger Federer

Q2. Rashtriya Ekta diwas (National unity day) is celebrated on?
A. 38th oct
B. 29th oct
C. 31th oct
D. 01st Nov

Show Answer
Answer: 31th oct

Q3. The world’s first hybrid electric tram powered by hydrogen fuel cells has started in which country?
A. Germany
B. France
C. China
D. Australia

Show Answer
Answer: France

Q4. What is the theme of the United Nations for 2017 World Cities Day (WCD)?
A. Better City, Better Life
B. Promoting a better urban future
C. Inclusive Cities, Shared Development
D. Innovative Governance, Open Cities

Show Answer
Answer: Innovative Governance, Open Cities

Q5. What country has topped the list of new tuberculosis cases in 2016, according to WHO’s Global TB Report 2017?
A. Pakistan
B. China
C. Philippines
D. India

Show Answer
Answer: India

Q6. India has sent its first shipment of wheat to which nation through Iran’s Chabahar port?
A. Afghanistan
B. Uzbekistan
C. Tajikistan
D. Turkmenistan

Show Answer
Answer: Afghanistan

Q7. Recep Tayyip Erdogan is the President of ____
A. Australia
B. Turkey
C. Georgia
D. Sri Lanka

Show Answer
Answer: Turkey

Q8. K. S. Achyutan who died on October 28, 2017, was the former director of which TV Channel?
A. Star News
B. Zee TV
C. Doordashan
D. Aaj Tak

Show Answer
Answer: Doordashan