Current Affairs September 05 2017 Questions and Answers

Q1. Recently, which of the following countries has claimed to successfully test a hydrogen bomb?
A. USA
B. North Korea
C. South Korea
D. Russia

Show Answer
Answer: North Korea

Q2. Who has been appointed as the new Chairman of Syndicate Bank?
A. Rahul Rathi
B. Ajay Vipin Nanavati
C. TCA ranganathan
D. Jatinder Bir

Show Answer
Answer: Ajay Vipin Nanavati

Q3. The biennial joint maritime fleet exercise “SLINEX 2017” will be conducted between India and which country?
A. Sri Lanka
B. Bhutan
C. Singapore
D. Maldives

Show Answer
Answer: Sri Lanka

Q4. International Literacy Day is celebrated every year on
A September 8
B September 6
C September 5
D September 4

Show Answer
Answer: September 8

Q5. Recently which Ministry will launch “Prakriti Khoj” an Environment Quiz on Teacher’s Day?
A. Education Ministry
B. Sports Ministry
C. Defense Ministry
D. Environment Ministry

Show Answer
Answer: Environment Ministry

Q6. Which bank becomes second bank to get in-principle nod to operate as wholly-owned unit?
A. DBS Bank
B. ABN Amro Bank
C. RBS Bank
D. Citi Bank

Show Answer
Answer: Option DBS Bank

Q7. Karnataka Bank on September 5, 2017 reduced its one year MCLR by ___ bps.
A. 8
B. 7
C. 6
D. 5

Show Answer
Answer: 5

Q8. Which company’s President and CTO quit?
A. Google
B. Tata Motors
C. Microsoft
D. Bajaj

Show Answer
Answer: Tata Motors