Current Affairs September 06 2017 Questions and Answers

Q1. Who is going to be declared as the “Co-patron” of Calcutta Archdiocese?
A. Mother Teresa
B. MG George
C. AJ John
D. Sangliana

Show Answer
Answer: Mother Teresa

Q2. The Indian Coast Gaurd has handed over patrol vessel ___ to Srilanka in September 2017.
A. Tarini
B. Kamya
C. Indira
D. Varuna

Show Answer
Answer: Varuna

Q3. Which country to host 2019 Commonwealth Weightlifting Championships?
A. Brazil
B. Australia
C. India
D. Sri Lanka
Hide Answer

Show Answer
Answer: India

Q4. Which of the following becomes second bank to get in-principle nod to operate as wholly-owned unit?
A. DBS Bank
B. Royal Bank of Scotland
C. Bank of Bahrain and Kuwait
D. HSBC India

Show Answer
Answer: DBS Bank

Q5. Which country has became the ninth member to ratify the International Solar Alliance (ISA. Framework Agreement?
A. France
B. Syria
C. Nigeria
D. Seychelles

Show Answer
Answer: Seychelles

Q6. Visa Inc.is headquartered in ________.
A. California
B. Alabama
C. Wyoming
D. Ohio

Show Answer
Answer: California

Q7. Which state government has banned Blue Whale Challenge Game?
A. Maharashtra
B. Tamil Nadu
C. Gujarat
D. Kerala

Show Answer
Answer: Gujarat

Q8. Who became the first Indian-born player to be picked up by an Australian NBL team?
A. Amritpal Singh
B. Yadwinder Singh
C. Amjyot Singh
D. Vishesh Bhriguvanshi

Show Answer
Answer: Amritpal Singh