Current Affairs September 12 2017 Questions and Answers


Q1. This country topped in the 2017 Global Financial Centres Index (GFCI).
A. Sydney
B. Tokyo
C. New York
D. London

Show Answer
Answer: London

Q2. SIM Cards not Linked to Aadhaar to be Deactivated after _________
A. January 2018
B. February 2018
C. March 2019
D. August 2020

Show Answer
Answer: February 2018

Q3. India and _____ inked 10 agreements to expand cooperation.
A. Nepal
B. Russia
C. Tanzania
D. Belarus

Show Answer
Answer: Belarus

Q4. Who is the Road Transport Minister?
A. Arun Jaitley
B. Nitin Gadkari
C. Nirmala Sitharaman
D. Naveen Patnaik

Show Answer
Answer: Nitin Gadkari

Q5. P.S. Kayal has won gold in the 8th Modern Pentathlon National Championship – 2017. She hails from which state/UT?
A. Kerala
B. Lakshadweep
C. Puducherry
D. Tamil Nadu

Show Answer
Answer: Puducherry

Q6. Who has addressed a students’ convention to mark the 125th anniversary of Swami Vivekananda’s Chicago address and BJP ideologue Deendayal Upadhyaya’s centenary celebrations?
A. Ram Nath Govind
B. Arun Jaitley
C. Narendra Modi
D. Nirmala Sitharaman

Show Answer
Answer: Narendra Modi

Q7. World Senior Badminton Championships begin at which of the folloeing places?
A. Kochi
B. Chenai
C. Kota
D. Dehradun

Show Answer
Answer: Kochi

Q8. Which country on September 11, 2017 announced a ban on petrol cars?
A. Japan
B. Germany
C. USA
D. China

Show Answer
Answer: USA

Q9. Which Thai King’s reign lasted 7 decades?
A. Rama 1
B. Bhumibol Adulyadej
C. Vajilongkorn
D. Rama 2

Show Answer
Answer: Bhumibol Adulyadej

Q10. Indusind bank has recently signed a marger talk deal with which microfinance company?
A. Grameen Financial Services Pvt Ltd
B. Bharat Financial Inclusion Limited
C. Madura Micro Finance Ltd
D. Ujjivan Financial Services Pvt Ltd

Show Answer
Answer: Bharat Financial Inclusion Limited