Current Affairs September 13 2017 Questions and Answers

Q1. Which company appeared in Fortune’s annual list of the Top 50 companies that are changing the world?
A. Tech Mahindra
B. TCS
C. Infosys Technologies
D. Wipro

Show Answer
Answer: TCS

Q2. Syed Mustafiz Ahmed passed away. He belongs to which of the following state?
A. Tamil Nadu
B. Uttar Pradesh
C. Odisha
D. Gujarat

Show Answer
Answer: Odisha

Q3. an Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC. ties up with which company to serve train passengers?
A. Dominos
B. Foodpanda
C. Nestle
D. Parle

Show Answer
Answer: Foodpanda

Q4. India’s first bullet train project will be functional by 2022 between ___ and ____
A. Delhi-Mumbai
B. Banglore-Ahamadabad
C. Ahamadabad-Mumbai
D. None of these

Show Answer
Answer: Ahamadabad-Mumbai

Q5. Who has won the 8th MCC – S R Subramaniam Memorial ITF Futures Men’s singles tennis championship?
A. Sumit Nagal
B. Sriram Balaji
C. Ronak Manuja
D. Vijayant Malik

Show Answer
Answer: Sumit Nagal

Q6. Which of the following country has signed a deal with Russia to buy S-400 missile defence systems in its first major weapons purchase from Moscow?
A. Iran
B. Iraq
C. Turkey
D. Israel

Show Answer
Answer: Turkey

Q7. India’s first advanced Homoeopathy Virology lab inaugurated at which of the following place?
A. Hyderabad
B. Bhubaneswar
C. Kolkata
D. Chennai

Show Answer
Answer: Kolkata

Q8. Which parliament passed EU Bill recently?
A. British
B. German
C. Indian
D. Pakistan

Show Answer
Answer: British

Q9. Who is the founder of Bachpan Bachao Andolan?
A. Anjali Chandrashekhar
B. Shikha Patra
C. Kailash Satyarthi
D. Varsha Verghese

Show Answer
Answer: Kailash Satyarthi

Q10. Cabinet approves implementation of the ___ scheme?
A. Dairy Processing and Infrastructure Development Fund
B. National Social Assistance
C. Integration of Police Stations
D. National Career Services

Show Answer
Answer: Dairy Processing and Infrastructure Development Fund