Current Affairs September 16 2017 Questions and Answers


Q1. With Which country India inks to Open Sky Agreement?
A. Bulgaria
B. Pakistan
C. Japan
D. Australia

Show Answer
Answer: Japan

Q2. What is the name of the mission which was launched by the Maharashtra Chief Minister?
A. National Health Scheme
B. Government Hospital Scheme
C. Maha Mission 1 Million
D. National Aadhaar Scheme

Show Answer
Answer: AMaha Mission 1 Million

Q3. What percent of Mumbai’s garbage is recyclable waste?
A. 73%
B. 72%
C. 71%
D. 70%

Show Answer
Answer: 73%

Q4. Harry Dean Stanton, the veteran actor passed away. He hailed from which country?
A. France
B. Russia
C. United States
D. Germany

Show Answer
Answer: United States

Q5. Odisha’s first Odia language university will come up in
A. Rourkela
B. Puri
C. Bhubaneswar
D. Paradip

Show Answer
Answer: Bhubaneswar

Q6. Who is the author of the book ‘Unstoppable: My Life So Far’?
A. Sunita Williams
B. Maria Sharapova
C. Serena Williams
D. Martina Hingis

Show Answer
Answer: Maria Sharapova

Q7. Which ministry signed an MOU with Central Board of Direct Taxes (CBDT)?
A. Ministry of Agriculture
B. Ministry of Corporate Affairs
C. Ministry of Health Affairs
D. Ministry of External Affairs

Show Answer
Answer: Ministry of External Affairs

Q8. What does ATAGS stand for, in the context of DRDO?
A. Artillery Towed Advanced Gun System
B. Advanced Towed Artillery Gun Schedule
C. Advanced Tow Artillery Gun System
D. None of the above

Show Answer
Answer: D. None of the above