02 November 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. Who has been appointed CEO of the JV between Bharti Enterprises and AXA?
A. Ashish Sarma
B. Sanjeev Srinivasan
C. Vikas Seth
D. Parag Gupta

Show Answer
Answer: Vikas Seth

Q2. When is World Vegan Day celebrated?
A. October 31
B. November 1
C. November 2
D. November 3

Show Answer
Answer: November 1

Q3. Which country has sent 1st Wheat Shipment to Afghanistan via Chabahar port?
A. America
B. China
C. India
D. Germany

Show Answer
Answer: India

Q4. The joint training exercise “PRABAL DOSTYK – 2017″ has started between India and which country?
A. Kazakhstan
B. Iran
C. Myanmar
D. Israel

Show Answer
Answer: Kazakhstan

Q5. Name the veteran actor and playwright to receive Tata Literature Lifetime Achievement Award 2017.
A. Anupam Kher
B. Girish Karnad
C. Rajnikant
D. Amitabh Bachchan

Show Answer
Answer: Girish Karnad

Q6. The Samaspur Sanctuary is located in which state?
A. Himachal Pradesh
B. Sikkim
C. Uttar Pradesh
D. Karnataka

Show Answer
Answer: Uttar Pradesh

Q7 Who is ranked 1 in the Forbes list of 100 most powerful women?
A. Angela Merkel
B. Theresa May
C. Priyanka Chopra
D. Chanda Kocchar

Show Answer
Answer: Angela Merkel

Q8. What rank of India in the World Bank’s Doing Business Report 2018
A. 100th
B. 106th
C. 104th
D. 105th

Show Answer
Answer: 100th