03 November 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC


Q1. The bi-annual multilateral exercise ‘Blue Flag-17’ has started in which country?
A. Israel
B. South Africa
C. Brazil
D. China

Show Answer
Answer: Israel

Q2. Who has inaugurated the Global Clubfoot Conference in New Delhi?
A. Arun Jaitley
B. Prakash Javadekar
C. Ram Nath Govind
D. Nitin Gadkari

Show Answer
Answer: Ram Nath Govind

Q3. As per the Forbes’ real-time billionaire’s list published on November 1, 2017, ______ is Asia’s richest person.
A. Mukesh Ambani
B. Cheng Wei
C. Sunil Mittal
D. Hui Ka Yan

Show Answer
Answer: Hui Ka Yan

Q4. The Bondla Wildlife Sanctuary (BWS) is located in which state?
A. Goa
B. Tripura
C. Karnataka
D. Manipur

Show Answer
Answer: Goa

Q5. The world’s highest motorable road has been built in which nation –
A. Japan
B. China
C. India
D. None of these

Show Answer
Answer: India

Q6. Which state will have India’s first Black Bucks reserve?
A. Uttar Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Telangana
D. Maharashtra

Show Answer
Answer: Uttar Pradesh

Q7. According to NITI Aayog, the GDP is likely to grow at ____ in this financial year 2017-18.
A. 7%
B. 6%
C. 5%
D. 4%

Show Answer
Answer: 7%

Q8. Which word has been named official word of the year 2017 by Collins dictionary?
A. Fake news
B. Fake nation
C. Eco library
D. Green economy

Show Answer
Answer: Fake news

Q9. SAMADHAAN portal has been launched by which ministry?
A. Mines
B. Law
C. Micro, Small and Medium Enterprises
D. Labour and Employment

Show Answer
Answer: Micro, Small and Medium Enterprises

Q10. Which city as “World Book Capital 2019” announced by United Nation Educational, Scientific and Cultural Organisation(UNESCO)
A. UAE
B. India
C. America
D. China

Show Answer
Answer: UAE