06 November 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC


Q1. Who has been awarded “Bharat Gaurav Award” – 2017 in Science and Technology category?
A. Anil K. Tripathi
B. Nikhil Chopra
C. Abhishek Rawat
D. Dhrub Saxena

Show Answer
Answer: Anil K. Tripathi

Q2. World Tsunami Awareness Day is observed on __?
A. November 4
B. November 5
C. November 6
D. November 7

Show Answer
Answer: November 5

Q3. Baddam Narasimha Reddy, who passed away recently, was the former MP from which Lok Sabha Constituency?
A. Miryalaguda Constituency
B. Nagarkurnool Constituency
C. Narasapuram Constituency
D. Nalgonda Constituency

Show Answer
Answer: Miryalaguda Constituency

Q4. India’s first island district is in which state?
A. Uttarakhand
B. Madhya Pradesh
C. Assam
D. Mizoram

Show Answer
Answer: Assam

Q5. Which country launches two BeiDou-3 navigation satellites recently ?
A. Pakistan
B. China
C. India
D. Japan

Show Answer
Answer: China

Q6. Who has appointed as Additional Director General, Border Security Force for a period of four years?
A. Yasir Kamal
B. Paddam Narsimha Reddy
C. Baddam Narsimha Reddy
D. Nasir Kamal

Show Answer
Answer: Nasir Kamal

Q7. Which is the first bot to write horror stories developed by MIT Media Lab?
A. Edgar
B. Poe
C. Shelley
D. Frankenstein

Show Answer
Answer: Shelley

Q8. India is going to jointly work on a multi-radio telescope project with which nation?
A. South Africa
B. China
C. USA
D. Bangladesh

Show Answer
Answer: South Africa

Q9. Who among the following has been named next New Zealand Prime Minister?
A. Jacinda Ardern
B. Helen Clark
C. Jenny Shipley
D. Charlotte Rampling

Show Answer
Answer: Jacinda Ardern