09 November 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. Who was awarded the 2017 Entrepreneur of the Year by ASSOCHAM?
A. Ronu Majumdar
B. Shruti Sadolikar
C. Maya Swaminathan Sinha
D. Seerkhazhi S. Govindarajan

Show Answer
Answer: Maya Swaminathan Sinha

Q2. Shahzar Rizvi is associated with which sports?
A. Shooting
B. Boxing
C. Chess
D. Table Tennis

Show Answer
Answer: Shooting

Q3. Which Country ratified the International Solar Alliance Framework Agreement?
A. Liberia
B. Guinea
C. Benin
D. Nauru

Show Answer
Answer: Guinea

Q4. Which state government launched SHE Pad Scheme for school girls?
A. Gujarath
B. Telangana
C. Sikkim
D. Kerala

Show Answer
Answer: Kerala

Q5. Odd-even scheme to be introduced in which city of india for vehicles ___
A. Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Pune

Show Answer
Answer: Delhi

Q6. Which company launched the Grahak Sadak Koyla Vitaran App?
A. Bharat Heavy Electricals
B. NTPC Limited
C. Coal India Limited
D. Central Coalfields

Show Answer
Answer: Coal India Limited

Q7. Who has won the women’s singles event at the 82nd Senior National Championship?
A. Srikanth Kidambi
B. P. V. Sindhu
C. Sania Mirza
D. Saina Nehwal

Show Answer
Answer: Saina Nehwal

Q8. Who launched signature campaign for demonetization?
A. Rajnath Singh
B. Amit Shah
C. Yogi Adityanath
D. Arun Jaitley

Show Answer
Answer: Amit Shah

Q9. World Radiology is celebrated on _______ November.
A. 6th
B. 8th
C. 9th
D. 10th

Show Answer
Answer: 8th