10 November 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. Who has won the 2017 Women’s singles National Badminton Championships?
A. PV. Sindhu
B. Saina Nehwal
C. Prajakta Sawant
D. Shriyanshi Pardeshi

Show Answer
Answer: Saina Nehwal

Q2. The IDFC Bank has partnered with which digital wallet company for co-branded virtual Visa prepaid card?
A. Paytm
B. Snapdeal
C. MobiKwik
D. PhonePe

Show Answer
Answer: MobiKwik

Q3. With Which country Adani Power Inks Power Purchase Agreement recently ?
A. Pakistan
B. Nepal
C. China
D. Bangladesh

Show Answer
Answer: Bangladesh

Q4. Which Indian city tops the survey of “Confidence to Go Digital” done by Economist Intelligence Unit (EIU)?
A. Delhi
B. Chennai
C. Bengaluru
D. Mumbai

Show Answer
Answer: Bengaluru

Q5. Recently, in which country Bank of China formally launched its operations with its first branch?
A. India
B. Pakistan
C. Sri Lanka
D. Nepal

Show Answer
Answer: Pakistan

Q6. According to the Market Research firm Euromonitor International report which city is the World’s most visited city by international travelers?
A. Mumbai
B. Singapore
C. Malaysia
D. Hong Kong

Show Answer
Answer: Hong Kong

Q7. Which Indian state government has launched ‘She Pad’ scheme for school girls?
A. Kerala
B. New Delhi
C. Goa
D. Mumbai

Show Answer
Answer: Kerala

Q8. Sanjeev Kaushik on November 7, 2017 has been appointed as whole-time member of _______.
A. BBB
B. RBI
C. IBBI
D. SEBI

Show Answer
Answer: SEBI

Q9. Who has been appointed chairperson of the World Hindu Congress?
A. Tulsi Gabbard
B. Abhaya Asthana
C. Priti Patel
D. None of the above

Show Answer
Answer: Tulsi Gabbard

Q10. Which is the First Ever Film festival observed in India?
A. Pune Film Festival
B. Jaipur International Film Festival
C. Nordic-Baltic Festival
D. VIBGYOR FILM Festival

Show Answer
Answer: Nordic-Baltic Festival