11 November 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. Which union ministry will celebrate Child Rights Week ‘Hausla 2017’?
A. Ministry of Social Justice and Empowerment
B. Ministry of Rural Development
C. Ministry of Human Resource Development
D. Ministry of Women and Child Development

Show Answer
Answer: Ministry of Women and Child Development

Q2. India has been re-elected as the member of which UN body executive board?
A. UNHCR
B. UNESCO
C. UNDP
D. UNICEF

Show Answer
Answer: UNESCO

Q3. The Bandhan Express will run from Kolkata to ______.
A. Dhaka
B. Khulna
C. Sylhet
D. Cox’s Bazaar

Show Answer
Answer: Khulna

Q4. Which social media giant has brought disaster response tools to India –
A. Facebook
B. Twitter
C. Google Plus
D. Linkedin

Show Answer
Answer: Facebook

Q5. Which is the First Ever Film festival observed in India?
A. Pune Film Festival
B. Jaipur International Film Festival
C. Nordic-Baltic Festival
D. VIBGYOR FILM Festival

Show Answer
Answer: Nordic-Baltic Festival

Q6. World Science day for Peace and Development observed
A. November 10th
B. November 9th
C. November 8th
D. November 7th

Show Answer
Answer: November 10th

Q7. Kirti Nidhi Bista, who passed away recently, was the former Prime Minister of which country?
A. Nepal
B. Myanmar
C. Malaysia
D. Indonesia

Show Answer
Answer: Nepal

Q8. GST on AC, non AC restaurants reduced to ____ Percent
A. 5 Percent
B. 6 Percent
C. 7 Percent
D. 18 Percent

Show Answer
Answer: 5 Percent