12 November 2017 Current Affairs Questions and Answers for SSC

Q1. Where is located Ghughuwa Fossil Park (GFP) in India?
A. Madhya Pradesh
B. Gujarat
C. Rajasthan
D. Uttar Pradesh

Show Answer
Answer: Madhya Pradesh

Q2. RBI asks banks to provide doorstep banking facilities to senior citizens of more than
A. 60 years
B. 65 years
C. 70 years
D. 75 years

Show Answer
Answer: 70 years

Q3. Ashok Khale, the veteran cyclist passed away. He hailed from which state?
A. Punjab
B. Manipur
C. Kerala
D. Maharashtra

Show Answer
Answer: Maharashtra

Q4. Which University in India decided to give gold medal only to the students who are vegetarian and non drinkers?
A. Jawaharlal Nehru University
B. Guru Gobind Singh Indraprastha University
C. Savitribai Phule Pune University
D. Amrita Vishwa Vidyapeetham

Show Answer
Answer: Savitribai Phule Pune University

Q5. Debjani Ghosh has been appointed as the President of _______.
A. India Brand Equity Foundation
B. Fashion Design Council of India
C. National Association of Software and Services Companies
D. Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry

Show Answer
Answer: National Association of Software and Services Companies

Q6. Dubai bank Emirates NBD begins operations in _________
A. Saudi Arabia
B. Iran
C. Dubai
D. India

Show Answer
Answer: India

Q7. Which Indian department is organisaing the National Conference on utilization models leveraging BharatNet infrastructure?
A. Department of Atomic Energy (DAE)
B. Department of Telecommunications (DoT)
C. Department of Scientific and Industrial Research (DSIR)
D. Department of Bio-Technology (DBT)

Show Answer
Answer: Department of Telecommunications (DoT)

Q8. Who won the posthumous Lifetime Achievement award 2017?
A. Girija Devi
B. Howard Ashman
C. Marit Allen
D. James Dean

Show Answer
Answer: Girija Devi