General English Questions and Answers for Competitive Exams

In this section you can prepared for General English Questions and Answers for Competitive Exams and interview Preparations.

As you know English is a very important subject these questions are asked in most of the examinations. Here GS Team published very important English question and answer and more essay and vocabulary to prepare you English crack online exam. we are published here topic wise English sets for competitive exam preparations. English questions are written on different topics like Reasoning One word substitution, Idioms, Fill in the blanks, Synonyms and Antonyms, Spelling Error or wrongly spelt word, spotting errors and more.. These English all questions and Vocabulary are very helpful for any entrance examination such as Bank, PO, SBI, IBPS, Clerk, Railway, UPSC, SSC, All indian state staff selection board exam, Police, IAS and More..


Question 1. Choose the most appropriate word to fill in the blank.
If you ______ your book, I’d like to borrow it.

  • finish
  • finished
  • will finish
  • have finished
  • Show Answer
    Answer: have finished

    Question 2. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
    “A dark horse”

    • a well kept secret
    • an unknown genius
    • a horse of a fine breed
    • an expected outcome
    Show Answer
    Answer: an unknown genius

    Question 3. Pick up the option which is the most appropriate one word substitution for the given group of words.
    One who denies oneself ordinary bodily pleasures

    1. Ascetic
    2. Aesthetic
    3. Atheist
    4. Theist
    Show Answer
    Answer: ascetic

    Question 4. In this sentence find the segment which contains the grammatical error.
    “After two months the phone signals were back at the valley.”

    1. were back
    2. After two months
    3. at the valley
    4. the phone signals
    Show Answer
    Answer: at the valley

    Question 5. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
    “Till the cows come home”

    • For a small part
    • Till the work is finished
    • For a long, long time
    • In the evening
    Show Answer
    Answer: For a long, long time

    Question 6. Choose the “Incorrectly” spelt word.

    1. Illumination
    2. Discrimnation
    3. Hallucination
    4. Intimation
    Show Answer
    Answer: Discrimnation

    Question 7. Pick up the option which is the most appropriate one word substitution for the given group of words.
    A protected place for birds and animals

    1. Bunker
    2. Island
    3. Sanctuary
    4. Estuary
    Show Answer
    Answer: Sanctuary

    Question 8. Find the most appropriate idiom to fill in the blank.
    “The festival expenses are bound to ______ in my pocket.”

    • Be upfront
    • Be out of the blue
    • Make a dent
    • Give a clean chit
    Show Answer
    Answer: Make a dent

    Next Page


    English for All Competitive Exams

    One Word Substitution Questions and Answers

    One Word Substitution Questions and Answers Here GS Team published Verbal Ability - One Word ...
    More Questions....

    Idioms Questions and Answers

    Underlined Idioms and Meaning of the Given Idioms Questions and Answers Here GS Team published ...
    More Questions....

    Fill in the Blanks Questions and Answers

    Fill in the Blanks Questions and Answers - General English Here GS Team published General ...
    More Questions....

    Synonyms and Antonyms Questions and Answers

    Synonyms and Antonyms Questions and Answers Here GS Team published Verbal Ability- Synonyms and Antonyms ...
    More Questions....

    Spelling Error or Wrongly Spelt Words Questions and Answers

    Spelling Error and Wrongly Spelt Words Correction Questions and Answers Here GS Team published Inappropriate, ...
    More Questions....

    Spotting Errors – Verbal Ability Questions and Answers

    General English Gramatical Spotting Errors Detection Questions and Answers Here GS Team published Verbal Ability ...
    More Questions....