English

SET 2 – Synonyms and Antonyms Questions and Answers

SET 2 – Synonyms and Antonyms Questions and Answers – General English

Here GS Team published Verbal Ability- Synonyms and Antonyms Questions and Answers online quiz for Govt jobs exam preparation like SBI PO, Clerk, Railway, SSC CHSL, CGL, MTS, Banking, and More. These questions can be asked in competitive Exams.

General English- SET 2 – Synonyms and Antonyms Quiz – Verbal Ability


Choose the exact meaning of the underlined part of the sentence.
Q1. He is a good looking but insipid young man.
A. arrogant
B. unscrupulous
C. sick
D. lacking in spirit

Show Answer
Answer: D. lacking in spirit

Q2. Man has to encounter many hardships in life.
A. solve
B. face
C. bear
D. overcome

Show Answer
Answer: B. face

Q3. As a speaker he was an utter failure.
A. total
B. partial
C. completely
D. relative

Show Answer
Answer: A. total

Q4. Courtesy costs one nothing.
A. Sociability
B. Civility
C. Urbanity
D. Modesty

Show Answer
Answer: B. Civility

Q5. Graduation day is momentous day for most students.
A. memorable
B. melancholy
C. important
D. hectic

Show Answer
Answer: C. important

Q6. Some mention of this should be (u)inserted(/u) here.
A. Added
B. Put in
C. Included
D. Supplied

Show Answer
Answer: B. Put in

Q7. India has made (u)spectacular(/u) progress in science and technology.
A. remarkable
B. great
C. formidable
D. super

Show Answer
Answer: A. remarkable

Q8. The navy gave (u)tactical(/u) support to the marines.
A. sensitive
B. strategic
C. expedient
D. expert

Show Answer
Answer: B. strategic

Q9. Mumbai is the (u)terminus(/u) of the Western Railways.
A. last stop
B. termination
C. junction
D. tenure

Show Answer
Answer: A. last stop

Q10. Swami Vivekananda led a (u)godly(/u) life.
A. Pious
B. Heavenly
C. Religious
D. Pure

Show Answer
Answer: A. Pious

Q11. In his old age the man turned a fatalist.
A. Disbeliever in God
B. Believer in God
C. Believer in fate
D. Non-believer in destiny

Show Answer
Answer: C. Believer in fate

Q12. The officer was divested of all power.
A. Bared
B. Denuded
C. Dispossessed
D. Disrobed

Show Answer
Answer: C. Dispossessed

Check Also:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *