General English Questions and Answers – Set 1

Q1. He lives _____ Malabar street.
A. at
B. across
C. in
D. onto

Show Answer
Right Answer: at

Q2. He was stabbed ____ a lunatic with a dagger.
A. from
B. on
C. off
D. by

Show Answer
Right Answer: by

Q3. I have eatern nothing ____ yesterday.
A. from
B. past
C. since
D. till

Show Answer
Right Answer: since

Q4. Pick out the appropriate word to join the two sentences given below.
I was tired.
I took the class.
A. yet
B. and
C. so
D. since

Show Answer
Right Answer: yet

Q5. Napoleon said. “God is always on the side of the strongest battalions. He is always on the side of the best prepared, the best trained, the most vigilant, the pluckiest and the most determined.
What does the word ‘Pluckiest’ mean?
A. Courageous
B. Cowardly
C. Luckiest
D. Timid

Show Answer
Right Answer: Courageous

Q6. The advocate skvortskoff looked at the ragged begger, who had been singing in a Russian choir and was sent away for drunkenness.
What is the meaning of ‘ragged’ in the passage?
A. Simple
B. Torn
C. Cheap
D. Thin

Show Answer
Right Answer: Torn

Q7. Pick out the appropriate word to join the two sentences given below.
He was found guilty.
He was punished.
A. but
B. therefore
C. although
D. before

Show Answer
Right Answer: therefore

Q8. He comes to see us ______ day.
A. none
B. little
C. few
D. every

Show Answer
Right Answer: every

Q9. Find the word which is most similar in meaning to the given word.
Commodious
A. Confined
B. Roomy
C. Inconvenient
D. Unsuitable

Show Answer
Right Answer: Roomy

Q10. Find the word which is most similar in meaing to the given word.
Capable
A. Incompetent
B. Inefficient
C. Inept
D. Competent

Show Answer
Right Answer: Competent