English Grammar

General English Questions and Answers – Set 2

Q1. Find the word which is most similar in meaning to the given word.
Cavity
A. Hole
B. Elevation
C. Mound
D. Height

Show Answer
Right Answer: Hole

Q2. Find the word which is most similar in meaing to the given word.
Disaster
A. Boon
B. Misfortune
C. Happiness
D. Prosperity

Show Answer
Right Answer: Misfortune

Q3. He is _____ strong ____ committed
A. whether, or
B. so, that
C. such, that
D. neither, nor

Show Answer
Right Answer: neither, nor

Q4. Ria is _____ talented _____ sincere.
A. whether, or
B. both, and
C. hardly, when
D. scarcely, when

Show Answer
Right Answer: both, and

Q5. He was the most eloquent speaker ________ I have ever heard.
A. which
B. that
C. whom
D. who

Show Answer
Right Answer: that

Q6. Replace the underlined phrase with a single word.
It isn’t easy to bring up children now a days.
A. raise
B. afford
C. teach
D. accompany

Show Answer
Right Answer: raise

Q7. Replace the underlined phrase with a single word.
The called off the afternoon meating.
A. rescheduled
B. continued
C. cancelled
D. held

Show Answer
Right Answer: cancelled

Q8. Find the word which is opposite to the highlighted word from the given options.
Terrible
A. Horrible
B. Dreadful
C. Delightful
D. Hideous

Show Answer
Right Answer: Delightful

Q9. Find the word which is opposite to the highlighted word from the given options.
Attract
A. Rejoice
B. Rejoin
C. Repal
D. Discomfort

Show Answer
Right Answer: Repal

Q10. Find the word which is opposite to the highlighted word from the given options.
Crowded
A. Dense
B. Lonely
C. Manly
D. Populated

Show Answer
Right Answer: Lonely
gksection
Gksection.com भारतीय प्रतियोगी परीक्षाओं के लिए एक शिक्षा का ऑनलाइन माध्यम है, जिसके जरिए आप आगामी प्रतियोगी परीक्षाओ की तैयारी कर सकते हो. जीके सेक्शन पोर्टल पर आप परीक्षा सम्बंधित हल किए हुए प्रश्नपत्र एवं सामन्य ज्ञान सम्बंधित सभी विषयों के सवाल और जवाव की जानकारियाँ हिंदी में पढ़ सकते हो, Gksection.com आपकी परीक्षाओं के लिए आपको महत्वपूर्ण परीक्षा सम्बंधित सामग्री एवं महत्वपूर्ण जानकारी प्राप्त कराता है.
https://www.gksection.com/