Famous Persons General Knowledge Questions and Answers

Here you will find famous personalities general knowledge questions and answers for competitive exams.

In this section you can preparation online for Famous Persons General Knowledge Questions and Answers that is one of the most important topic for various competitive examination. Here we are creating series of different types of Famous Personalities GK Questions with Answers that is asked from previous exam papers.


Q1. In 2012, Who received the “Indian sportsperson of the year” and “Indian of the year” awards?
A. Sachin Tendulkar
B. Viswanathan Anand
C. Harsh Mankad
D. Jagir Singh

Show Answer
Answer: B. Viswanathan Anand-Viswanathan Anand is an Indian chess Grandmaster and a former World Chess Champion.

Q2. Who was known as Iron man of India?
A. Dara Singh
B. Milkha Singh
C. Vallabhbhai Patel
D. None of these

Show Answer
Answer: C. Vallabhbhai Patel-Vallabhbhai Jhaverbhai Patel was an Indian barrister and statesman, one of the leaders of the Indian National Congress.

Q3. Which Indian Woman won the Bronze Medal in 2000 Sydney Olympic Games?
A. Kanjarani Devi
B. Karnam Malleswari
C. K.D. Jadhav
D. None of these

Show Answer
Answer: B. Karnam Malleswari-Karnam Malleswari is an Indian weightlifter. During her ten years career, she has won 11 gold and three silver medals besides the prestigious Olympic bronze.

Q4. Jawaharlal Nehru was become the first Prime Minister of India in
A. Aug-1947
B. Aug-1948
C. Aug-1949
D. Aug-1950

Show Answer
Answer: A. Aug-1947-15-Aug-1947 to 27-May-1964): Jawaharlal Nehru was the first Prime Minister of India and a central figure in Indian politics before and after independence.

Q5. Sachin Tendulkar is associated with
A. Tennis
B. Badminton
C. Kabaddi
D. Cricket

Show Answer
Answer: D. Cricket-He is a former Indian cricketer and captain, widely regarded as one of the greatest batsmen of all time.

Q6. Who is best-known and most respected playback singers in India?
A. Lata Mangeshkar
B. Madhushree
C. Mahalaxmi Iyer
D. Monali Thakur

Show Answer
Answer: A. Lata Mangeshkar-She is one of the best-known and most respected playback singers in India.

Q7. Who among the following was India’s First Law Minister?
A. H. R. Bhardwaj
B. B.R. Ambedkar
C. Ashoke Kumar Sen
D. Subramanian Swamy

Show Answer
Answer: C. B.R. Ambedkar-Ambedkar as Free India’s First Law Minister and Member of Opposition in Indian Parliament (1947–1956).

Q8. Wao was named one of the Wisden cricketers of the year in 1980?
A. Sachin Tendulkar
B. Sunil Gavaskar
C. Kirti Azad
D. Yograj Singh

Show Answer
Answer: B. Sunil Gavaskar-Sunil Manohar “Sunny” Gavaskar is an Indian former cricketer.

Q9. Who was known as known as the Missile Man of India for his work?
A. A. P. J. Abdul Kalam
B. Ramaswamy Venkataraman
C. Pranab Mukherjee
D. Giani Zail Singh

Show Answer
Answer: A. A. P. J. Abdul Kalam-Avul Pakir Jainulabdeen “A. P. J.” Abdul Kalam was the 11th President of India from 2002 to 2007.

Preparation for : Biology GK Questions | Geography GK for Exams | General Knowledge Topic