Famous Places General Knowledge Questions and Answers

Here you will find famous places general knowledge questions and answers for competitive exams.

In this section you can preparation online for Famous Places General Knowledge Questions and Answers that is one of the most important topic for various competitive examination. Here we are creating series of different types of Famous Places GK Questions with Answers that is asked from previous exam papers.


Q1. Sun temple is located in which city?
A. Vishakha patnam
B. Konark
C. Gwalior
D. Sonepat

Show Answer
Answer: B. Konark-

Q2. The famous Meenakshi temple is located in
A. Bihar
B. Madurai
C. Madras
D. Trichy

Show Answer
Answer: B. Madurai-

Q3. The Central Rice Research Institute is located at
A. Cochin
B. Cuttack
C. Rajamundry
D. Madras

Show Answer
Answer: B. Cuttack-

Q4. Where is the Railway Staff College located?
A. Pune
B. Allahabad
C. Vadodara
D. Delhi

Show Answer
Answer: C. Vadodara-

Q5. Hawa mahal is located in which city ?
A. Udaipur
B. Agra
C. Jaipur
D. Bangalore

Show Answer
Answer: C. Jaipur-

Q6. Vijay Stambha is situated in
A. Agra
B. Jaipur
C. Delhi
D. Chittor

Show Answer
Answer: D. Chittor-

Q7. The famous Dilwara Temples are situated in
A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. Maharashtra
D. Madhya Pradesh

Show Answer
Answer: B. Rajasthan-

Q8. National Archives is located at?
A. Calcutta
B. Dehradun
C. Bombay
D. New Delhi

Show Answer
Answer: D. New Delhi-

Q9. The longest dam of India is the
A. Nangal Dam
B. Bhakra Dam
C. Maithon Dam
D. Hirakud Dam

Show Answer
Answer: D. Hirakud Dam-

Preparation for : Latest Government Jobs | Today Current Affairs | Famous Organisations GK