Invention and Inventors General Knowledge Questions and Answers

Here you will find history inventions and inventors general knowledge questions and answers for competitive exams.

In this section you can preparation online for famoust Inventions and Inventors General Knowledge Questions and Answers that is one of the most important topic for various competitive examination. Here we are creating series of different types of Inventions and Inventors GK Questions with Answers that is asked from previous exam papers.


Q1. Who invented Dynamite?
A. Sir Alexander Graham Bell
B. Benjamin Franklin
C. Thomas Alva Edison
D. Alfred B. Nobel

Show Answer
Answer: D. Alfred B. Nobel-

Q2. Who invented Fountain Pen?
A. John J. Loud
B. Sir Frank Whittle
C. Lewis E. Waterman
D. Kirkpatrick Macmillan

Show Answer
Answer: C. Lewis E. Waterman-

Q3. Who invented Aeroplane?
A. Orville & Wilbur Wright
B. Willis Carrier
C. Charles H. Townes
D. None of these

Show Answer
Answer: A. Orville & Wilbur Wright-

Q4. When was the toothbrush invented?
A. 1770
B. 1765
C. 1790
D. 1742

Show Answer
Answer: A. 1770-

Q5. Who invented Electric Generator?
A. Sir Alexander Graham Bell
B. Michael Faraday
C. Alfred B. Nobel
D. Thomas Alva Edison

Show Answer
Answer: B. Michael Faraday-

Q6. What Elmer A. Sperry invented?
A. Hydroplane
B. Hydraulic turbine
C. Magnetic compass
D. Gyrocompass

Show Answer
Answer: D. Gyrocompass-

Q7. Atomic theory was devised by
A. Mosley
B. John Dalton
C. Daimler
D. None of these

Show Answer
Answer: B. John Dalton-

Q8. Television was invented by
A. Sholes
B. J.L.Baird
C. Shockley
D. John Napier

Show Answer
Answer: B. J.L.Baird-

Q9. James Chadwick discovered
A. Electron
B. Proton
C. Neutron
D. Atom

Show Answer
Answer: C. Neutron-

Preparation for : Biology GK Quiz | Geography GK Questions | Famous Persons GK Quiz