Honours and Awards General Knowledge Questions and Answers – Section 2


Q1. In which areas is the Nobel Prize.
A. Sports, Education
B. Agriculture, Teacher
C. Medicine, literature, peace, chemistry, physics (1901) and economics (1969)
D. None of these

Show Answer
Answer: C – Medicine, literature, peace, chemistry, physics (1901) and economics (1969)

Q2. International most prestigious awards in the film industry which is to be given.
A. Oscar
B. Padma awad
C. Khel Ratna
D. None of these

Show Answer
Answer: A- Oscar

Q3. Which is the India’s largest national award.
A. Khel Ratna
B. Bharat Ratna
C. Padma award
D. None of these

Show Answer
Answer: B – Bharat Ratna

Q4. Sachin Tendulkar is awarded for _______ in 2014.
A. Padma Vibhushan
B. Padma Shri
C. Bharat Ratna
D. None of these

Show Answer
Answer: C. Bharat Ratna-Sachin Ramesh Tendulkar is a former Indian cricketer and captain, widely regarded as one of the greatest batsmen of all time.

Q5. When Gandhi Peace Prize was launched internationally.
A. In 1995
B. In 1996
C. In 1997
D. In 1998

Show Answer
Answer: A – In 1995

Q6. Which area is concerned Grammy Awards.
A. Education
B. Music Zone
C. Physics
D. None of these

Show Answer
Answer: B- Music Zone

Q7. Which classical dance is concerned Yamini Krishnamurthy.
A. Katthak
B. Mohiniattam
C. Bharata Natyam
D. None of these

Show Answer
Answer: C – Bharata Natyam

Q8. When Kalinga Prize was launched in the country.
A. In 1952
B. In 1953
C. In 1954
D. In 1955

Show Answer
Answer: A – In 1952

Q9. Goa Day is celebrated.
A. November 19
B. October 19
C. September 19
D. December 19

Show Answer
Answer: D – December 19

Q10. Borlaug Award is given in the area.
A. Medicine
B. Sports
C. Agriculture
D. None of these

Show Answer
Answer: C – Agriculture