English

SET 3 – General English Questions and Answers

English Questions and Answers for Competitive Exams – Gksection

Here We Published English all competitive Exams questions and answers. These questions will be helpful for crack SSC, UPSC, SBI, Banking and More..


Question 1. In this sentence find the segment which contains the grammatical error.
“Her sister lives in Pune, one of the major city in Maharashtra.”

  1. Her sister lives
  2. one of the major city
  3. in Maharashtra
  4. in Pune
Show Answer
Answer: one of the major city

Question 2. Choose the “Correctly” spelt word.

  1. Credibel
  2. Creddible
  3. Credible
  4. Credibal
Show Answer
Answer: Credible

Question 3. Select the most appropriate “Synonym” of the given word.
DISCERN

  • Daunt
  • Perceive
  • Neglect
  • Disregard
  • Show Answer
    Answer: Perceive

    Question 4. Find the segment that contains a grammatical error. If there is no error, select ‘No
    error’
    “This document has signed by two persons.”

    1. has signed
    2. by two persons
    3. No error
    4. This document
    Show Answer
    Answer: has signed

    Question 5. Choose the most appropriate option to fill in the blank.
    Indian films have ______ added nature without its fury into long romantic songs.

  • Fretfully
  • Fussily
  • Frequently
  • Formerly
  • Show Answer
    Answer: frequently

    Question 6. Find the “Incorrectly” spelt word.

    1. Incremental
    2. Ferocious
    3. Alignement
    4. Amenable
    Show Answer
    Answer: alignement

    Question 7. Select the most appropriate “Antonym” of the given word.
    REPRIMAND

  • Rebuke
  • Reward
  • Reproof
  • Redeem
  • Show Answer
    Answer: Reward

    Question 8. Select the most appropriate “Synonym” of the given word.
    FATIGUE

  • Energy
  • Tiredness
  • Lightness
  • Warmth
  • Show Answer
    Answer: Tiredness
    Previous Page

    Next Page

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *