Idioms Questions and Answers

Underlined Idioms and Meaning of the Given Idioms Questions and Answers

Here GS Team published Verbal Ability – Idioms Questions and Answers online quiz for Govt jobs exam preparation like SBI PO, Clerk, Railway, SSC CHSL, CGL, MTS, Banking, and More. These questions can be asked in competitive Exams.

General English – Underlined Idioms and Meaning of the Given Idioms Quiz


Q 1. Find the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
“Mrs. Arora has got the green light from the principal to organise a science conference
in the college.”

  • Got energy and motivation to do something
  • Got the work started
  • Got fired for doing something
  • Got permission to go ahead with something
  • Correct Answer
    Answer: Got permission to go ahead with something

    Q 2. Find the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
    “In spite of her severe accident she took heart and moved forward.”

  • Acted promptly
  • Gathered courage
  • Felt depressed
  • Overcame problems
  • Correct Answer
    Answer: Gathered courage

    Q 3. Find the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
    “Trying to find my lost ring in the college is like looking for a needle in a haystack.”

  • Doing something impossible
  • Doing something unimportant
  • Making a big deal of a small thing
  • Doing something secretly
  • Correct Answer
    Answer: Doing something impossible

    Q 4. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
    “Handle with kid gloves”

  • to treat someone with extreme care
  • to accomplish something too ambitious
  • to show someone your creativity
  • to remove all hurdles to start something
  • Correct Answer
    Answer: to treat someone with extreme care

    Q 5. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
    “Left out in cold”

  • to be indecisive
  • to stand out
  • to be criticised
  • to be ignored
  • Correct Answer
    Answer: to be ignored

    Q 6. Find the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
    “Our PM is received with open arms wherever he goes.”

  • Promptly
  • Harmoniously
  • Honourably
  • Warmly
  • Correct Answer
    Answer: Warmly

    Q 7. Find the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
    Off and on I take a break from my hectic schedule to refresh myself.”

  • Rarely
  • Immediately
  • Periodically
  • Seldom
  • Correct Answer
    Answer: Periodically

    Q 8. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
    “Up in arms”

  • to be angry
  • to be defensive
  • to be nervous
  • to be rude
  • Correct Answer
    Answer: to be angry

    Q 9. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
    “Work against the clock”

  • work late in the night
  • work against all problems
  • work with concentration
  • work in great hurry
  • Correct Answer
    Answer: work in great hurry

    Q 10. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
    “Run around in circles”

  • to work excessively hard by keeping two jobs
  • to remain busy with your work
  • to keep running to set a record
  • to keep doing something without achieving much
  • Correct Answer
    Answer: to keep doing something without achieving much
    इन्हें भी देखे:
    Idioms Questions – Page 2