SET 4 – Sports Questions and Answers

Sports General Knowledge Set-4 Here we published General Knowledge Questions and Answers of Sports. Sports Set-4 Questions with Answers will be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-4 Sports GK Quiz for Competitive Exams

Q1. From which country has the polo sport started in India?
1. Turk
2. Greek
3. Portuguese
4. None of these

Show Answer
Answer: Turk

Q2. Which country is considered the originator of the chess game?
1. India
2. England
3. Russia
4. China

Show Answer
Answer: India

Q3. Which country is called the originator of the game of cricket?
1. China
2. England
3. Japan
4. Russia

Show Answer
Answer: England

Q4. The modern version of cricket ‘Supermax cricket’ has originated from which country?
1. New Zealand
2. Australia
3. India
4. Russia

Show Answer
Answer: Australia

Q5. What is a cycling sports complex called?
1. Velodrome
2. Course
3. Rink
4. Range

Show Answer
Answer: Velodrome

Q6. What is the number of players in a team in water polo?
1. 5
2. 12
3. 7
4. 2

Show Answer
Answer: 7

Q7. What is the number of players on each side in polo?
1. 9
2. 5
3. 4
4. 1

Show Answer
Answer: 4

Q8. What is the number of players in each team in baseball?
1. 3
2. 9
3. 16
4. 19

Show Answer
Answer: 9

Q9. What is the sports complex of boxing called?
1. Range
2. Velodrome
3. Ring
4. Rink

Show Answer
Answer: Ring

Q10. What is the number of players in each side of basketball?
1. 12
2. 15
3. 11
4. 5

Show Answer
Answer: 5

Sports Questions – SET 5

Sports Questions – SET 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.