English

Agriculture Questions and Answers Section 5

1. Nutrient that play a key role in biological nitrogen fixation is:
A. Chlorine
B. Molybdenum
C. Potassium
D. Cobalt

Show Answer
Answer: Molybdenum

2. To which group does urea belongs:
A. Aldehyde
B. Amide
C. Alcohol
D. Nitrate

Show Answer
Answer: Amide

3. Vegetables are canned in:
A. Brine
B. Distilled water
C. Sugar
D. Alcohol

Show Answer
Answer: Brine

4. Dual Purpose breed of cow is:
A. Haryana
B. Kankrej
C. Ongole
D. All of the above

Show Answer
Answer: All of the above

5. Inorganic Herbicides are:
A. Borak
B. Copper sulphate
C. Sodium Chlorate
D. All of the above

Show Answer
Answer: All of the above
मानुषी छिल्लर विश्व सुंदरी 2017 बनी – List of Miss World Winners (1951-2019)महीने के आधार पर राष्ट्रीय और अंतर्राष्ट्रीय दिवस
महाराष्ट्र के मुख्यमंत्रियों (मुख्यमंत्री) की सूची व् उनके कार्यकाल वर्ष और पार्टी दलमहात्मा गाँधी द्वारा 1942 भारत छोड़ो आन्दोलन और इसके के कारण
Read Also

6. Typhoon System of Drip Irrigation was developed in:
A. Australia
B. Holland
C. Israel
D. India

Show Answer
Answer: Israel

7. Sufla is a variety of:
A. Brown Mustard
B. Toria
C. Yellow Mustard
D. None of the above

Show Answer
Answer: Brown Mustard

8. When a soil holds all the water it can, but no gravitational water,it is said to be it’s:
A. Soil water potential
B. Field capacity
C. Moisture equivalent
D. None of the above

Show Answer
Answer: Field capacity

9. Botanical name of Satyanashi is:
A. Amaran thus viridis
B. Cyprus rotandus
C. Chenopodium album
D. Argemone mexicana

Show Answer
Answer: Argemone mexicana

10. Deficiency of Mo causes:
A. Wilting
B. Chlorosis
C. Necrosis and mottling
D. None of these

Show Answer
Answer: Necrosis and mottling

Error: View dc46e4cc3t may not exist