Bank Exam Questions and Answers Set- 6

Set 6 – Bank Exam GK Questions and Answers | SBI, IBPS PO, RBI and Bank Clerk

Bank Exam GK – Set 6:- Below are the questions and answers of Banking GK Questions Section-6, All Bank related questions published in this section will be important and helpful for you in all banking exams like SBI, IBPS PO, RBI and Bank Clerk etc.

Question 1. Which of the following Indian banks are not nationalized banks?

  1. Vijaya Bank
  2. Corporation Bank
  3. Federal Bank
  4. Dena Bank
Show Answer
Answer: Federal Bank

Question 2. In which year was the Life Insurance Corporation of India established?

  1. 1957
  2. 1858
  3. 2005
  4. 1954
Show Answer
Answer: 1957

Question 3. Which of the following is an insurance company?

  1. LIC
  2. D.G.B.I.
  3. SBI
  4. IRDA
Show Answer
Answer: IRDA

Question 4. In which year NABARD was established?

  1. 1948
  2. 1982
  3. 1973
  4. 1978
Show Answer
Answer: 1982

Question 5. Which of the following is not the name of any banking organization?

  1. State Bank of India
  2. HDFC
  3. ICICI
  4. SEBI
Show Answer
Answer: SEBI

Question 7. About how much of India’s total manpower is engaged in agriculture?

  1. 49%
  2. 53%
  3. 54%
  4. 77%
Show Answer
Answer: 54%

Question 7. What is the main cause of poverty in underdeveloped countries?

  1. Lack of intelligence in people
  2. Income inequality
  3. Voluntary inactivity
  4. Lack of cultural activities
Show Answer
Answer: Income inequality

Question 8. In which year was the Central Statistical Organization established?

  1. 1984
  2. 1951
  3. 1854
  4. 1987
Show Answer
Answer: 1951

Question 9. Which of the following banks has the highest number of offices in the country after SBI?

  1. Allahabad Bank
  2. Punjab National Bank
  3. Andhra Bank
  4. Yes Bank
Show Answer
Answer: Punjab National Bank

Question 10. Scheduled banks means banks whose __________?

  1. Not nationalized
  2. Nationalized
  3. Headquarters abroad
  4. Name is included in the Second Schedule of the Reserve Bank of India
Show Answer
Answer: The name is included in the second schedule of the Reserve Bank of India

Banking Questions – SET 7

Banking Questions – SET 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.