SET 10 – Computer Questions and Answers

Computer GK Questions and Answers Set-10:- With the help of the published Computer General Knowledge Part-10 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-10 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-10 Computer Gk Quiz for Competitive Examination

Q1. Which of these addresses is necessary to connect a computer to a network?
1. IP Address
2. URL Address
3. Local Address
4. MAC Address

Show Answer
Answer: IP address

Q2. Which of these is software through which internet can run?
1. AMS Office
2. Antivirus
3. C Cleaner
4. Browser

Show Answer
Answer: Browser

Q3. Who is the founder of Oracle Corporation?
1. Lawrence J. Ellison
2. Larry Page
3. Tim Berner Lee
4. Mark Zuckerberg

Show Answer
Answer: Lawrence J. Ellison

Q4. What technology is used in CDROM drives?
1. Electronic
2. Inc.
3. Optical
4. Laser

Show Answer
Answer: Optical

Q5. Which of these programs translates high level language into machine level language?
1. AMS Office
2. Debugger
3. Compiler
4. Google Chrome

Show Answer
Answer: compiler

Q6. Which is used to find error in software code ??
1. Test
2. Debugging
3. Finding
4. Collection

Show Answer
Answer: Debugging

Q7. Which of these is called the brain of computer which forms the relation between data and program?
1. Power Supply
2. Mother Board
3. Microprocessor
4. Hard Disk

Show Answer
Answer: Microprocessor

Q8. What type of software are excel sheet, powerpoint, word processing?
1. Window Software
2. System Software
3. Applications software
4. None of the above

Show Answer
Answer: Application Software

Q9. How many “MB” make up 1 GB?
1. 1024 GB
2. 1000 MB
3. 1024 KB
4. 1024 MB

Show Answer
Answer: 1024 MB

Q10. Which of these companies discovered ‘Windows 8’ Windows operating system?
1. Apple
2. Microsoft
3. Amazon
4. Google

Show Answer
Answer: Microsoft

Computer Questions – SET 11

Computer Questions – SET 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.